Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Turistické atrakce v kraji čekají další propad tržeb. Nadále platí nejrůznější opatření

Správci hlavních turistických atrakcí v Královéhradeckém kraji nepředpokládají, že v létě bude návštěvnost jako před koronavirem. Přitom lákají na slevy i další výhody. Návštěvníci musí i nadále počítat s přísnějšími hygienickými pravidly. Samosprávy obcí a měst se snaží podpořit turistický ruch hlavně propagací turistických cílů.

ZOO Dvůr Králové nad Labem, která je s více než půl milionem návštěvníků ročně nejnavštěvovanější turistickou atrakcí na východě Čech, nabízí třeba slevy elektronického vstupného. Zoo se rozhodla při on-line nákupu zachovat sníženou cenu vstupného nejen na období opatření proti koronaviru, ale pro celou letní sezonu. Dospělí tímto způsobem zaplatí 190 korun, snížené vstupné pro děti od tří do 15 let vyjde na 150 korun.

"Bonusem pro ty, kteří k nám zavítají, může být i to, že v areálu se nyní pohybuje méně návštěvníků, než je v tomto období běžné," řekla mluvčí zoo Markéta Grúňová.

Vstupné pro dospělého koupené na pokladně činí 240 korun a vjezd auta do areálu safari 350 korun, přičemž každý člověk v autě musí mít zakoupené i jednotlivé vstupné. Aktuální informace o provozu jsou na webu.

Podle mluvčí krajské zoo se výpadek v příjmech zřejmě nezastaví na odříve odhadovaných 23 milionech korun. Finanční pomoc by měla zahrada dostat od hradeckého kraje, a to přes 13 milionů korun. "Ztráta nadále roste, návštěvnost je až o desítky procent nižší než ve stejném období loňského roku. Může to být počasím nebo i strachem a neochotou lidí cestovat," řekla Grúňová.

Zoo byla od 16. března kvůli pandemii zcela uzavřena, od 27. dubna lidé mohli do venkovních prostor a vjet autem do areálů safari. V pondělí 25. května zoo otevřela všechny expozice a vrátila se k normálnímu provozu. Od 1. června nabízejí v zoo také speciální safari jízdy, a to v podobě večerní safari, offroad safari nebo privátní vyjížďky s průvodcem.

I Stezka korunami stromů u Janských Lázní, kterou loni navštívilo přes 300.000 lidí, hlásí propad návštěvnosti o desítky procent. Na srpen například plánuje sérii večerních prohlídek pro omezený počet návštěvníků doplněných koncertem smyčcového dua. "Bude to zaměřené na západ slunce. Prohlídka s průvodcem bude zakončena přímo na věži drobným občerstvení a hudbou," řekl mluvčí stezky Zdeněk Pop.

Naopak některé doprovodné akce se kvůli opatřením proti šíření koronaviru neuskuteční nebo budou komornější. Stezka korunami stromů obnovila provoz po nucené pauze 1. května a má už otevřeno v letním režimu od 9:30 do 19:00. "Návštěvnost je nižší, než je v tomto období obvyklé, odhadem o 40 až 50 procent. Vypadli zahraniční návštěvníci, hlavně Poláci a také školní skupiny. Když je ale pěkně, víkendová návštěvnost se blíží normálu, to ale nelze říci běhe týdne," řekl Pop. Více informaci o aktuálním provozu atrakce jsou na webu.

Autoři | Foto Stezka korunami stromů Krkonoše

Štítky turistika, správa, rekreace, Královéhradecký kraj, zoo, Stezka korunami, Krkonoše, zábava, kultura, turistická atrakce, COVID-19, ZOO Dvůr Králové, Česko, Stezka korunami stromů

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Turistické atrakce v kraji čekají další propad tržeb. Nadále platí nejrůznější opatření  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.