Počasí dnes14 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

VIDEO: Zásahovka vytáhla dealerku drog přímo z auta. Policie jí sledovala čtyři měsíce

Policie dvaačtyřicetiletou ženu zatkla minulý týden v obci Čermná na Náchodsku. Hned po zatčený našla policie drogy přímo v autě. Při domovní prohlídce odhalila moderně vybavenou varnu a ostré střelivo, na které neměla povolení. Teď jí hrozí až deset let vězení.

Žena byla už čtyři měsíce pod drobnohledem, během té doby sbírala policie potřebné důkazy. Sledovala ji jak kriminálka, tak celní správa z protidrogové jednotky.  „V pátek 5. června v odpoledních hodinách vyvrcholil případ zadržením ženy v příhraničí s Polskem v obci Malá Čermná na Náchodsku speciální skupinou celní správy SON (pozn. Skupina operativního nasazení) a domovní prohlídkou bytových i nebytových prostor,“ řekla mluvčí celníků Jitka Fajstavrová.

Jen v samotném autě měla během zatýkání skoro 2000 tabletek pro výrobu pervitinu. Následovala tak domovní prohlídka. „Při domovní prohlídce byla nalezená bílá krystalická látka, která je typická pro pervitin nebo rostlinná sušina typického vzhledu pro konopí a mast pravděpodobně vyrobená z marihuany, budou podrobeny znaleckému zkoumání,“ dodává mluvčí policie Iva Kormošová.

Kromě této látky bylo v jejím domě nalezeno i několik desítek ostrých nábojnic. Ty může vlastnit pouze majitel zbrojního průkazu skupiny B. Ten však zatčená žena nikdy neměla. „Do domu byli také přivoláni hasiči, protože se našla vana plná neznámé látky. Ti zjistili, že se jedná o směs vody a louhu, což nespadá mezi nebezpečné látky,“ dodala Kormošová.

Při prohlídce policisté s celníky našli i kompletní vybavení pro výrobu metamfetaminu. „Služební fena celníků Bonny označila také několik skříní a zásuvek v ložnici či krabici od bot na půdě, které ukrývaly marihuanu, střelnou zbraň a více než 400 nábojů,“ popisuje podrobnosti domovní prohlídky mluvčí celníků.

Podle policie žena prodávala drogy už od roku 2015. Nepomůže jí ani to, že jí policie zatka v autě – i když má vyslovený zákaz řízení. „Pokud jí bude prokázána vina, hrozí jí deset let vězení,“ dodává policejní mluvčí. Zatímco byla žena zatýkána, v Polsku se podařilo dopadnou jejího dodavatele léčiv.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky VIDEO, policie, zásahovka, celníci, Královéhradecký kraj, auto, zatýkání, dealerka, drogy, krimi, droga, domovní prohlídka, okres Náchod, Čermná, Polsko, Malá Čermná, Bonn

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Zásahovka vytáhla dealerku drog přímo z auta. Policie jí sledovala čtyři měsíce  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.