Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Dnes začíná promítat letní kino v Hradci Králové. Kdy se otevře to vaše?

Dnešním večerem startuje sezóna Letnímu kinu Širák v Hradci Králové. Promítat by mělo každý týden, vždy pravidelně od středy do soboty. Prvním snímek na programu je thriller Neviditelný. Sezónu pak postupně začínají i další letní kina v Královéhradeckém kraji.

Letní kino v Hradci je v provozu od poloviny 50. let a vejde se do něj až 800 diváků. Další místa jsou na travnatých plochách. Pro diváky jsou připraveny teplé deky i deštníky.

Během června začínaní všechna promítání až od 21:30, v červenci od 21:00 a v srpnu od půl deváté večer. Během prvního promítacího týdne najdeme v programu horor Neviditelný, komedie Birds of Pery, český dokumentární film V síti a Ženy v běhu.

Během prvního měsíce je v plánu odvysílat celkem 12 filmů. Nejvíc diváků už dlouhá letá chodí právě na české komedie. Během sezóny se tak mohou návštěvníci těšit i na řadu premiér. Mezi nimi budou například 3Bobule nebo Chlap na střídačku.

Minulý rok zažilo letní kino největší návštěvnost za posledních 19 let. „Konalo se 50 filmových představení. Na ně dorazilo 5363 diváků. Což je průměr 107 diváků na jedno představení. To je lepší výsledek než u některých kamenných kin,“ řekl Miroslav Franc, ředitel Hradecké kulturní a vzdělávací společnosti, která letní kino provozuje.

Ostatní letní kina se přidají během pár dní

Výjimkou je letní kino na Bojišti v Trutnově. To začalo promítat v polovině května a stalo se tak prvním letním kinem v České republice. Organizátoři navíc pojali letošní program dost netradičně a vsadili na filmové klasiky. Diváci se tak mohou těšit na snímky jako je Nekonečný příběh, Ať žijí duchové, Čelisti nebo E.T. mimozemšťan.

Jednorázovou šňůru promítání chystá například letní kino na dece v Kostelci nad Orlicí. V zámeckém parku se bude promítat od zítřka do soboty. Zítra od půl deváté je v plánu hudební snímek Yestrday, v pátek Poslední aristokratka a v sobotu se promítání zakončí komedií Jumaji: Další level.

Letní kino ve Vrchlabí letošní sezónu plánuje zahájit 1. července, potrvá do konce srpna. Promítat se bude vždy ve středu, pátek a sobotu. Kromě několika hudebních koncertů organizátoři zatím program nezveřejnili.

V nepravidelném režimu funguje i letní kino v Nové Pace u Jičína. Další promítání je v plánu na pátek 12. června, kdy se bude promítat česká komedie Po čem muži touží. Film bude promítán od 21:50 v Jírových sadech naproti fotbalovému stadionu.

Zároveň ještě přidáme informace o letním knihu ze sousedních Pardubic. To začne pravidelně promítat až 26. června. Na rozdíl od ostatních má v plánu promítat každý prázdninový večer. Kino bude tradičně zdarma, a to za mostem Pavla Wonky nedaleko sídliště Polabiny.

Ohodnoť článek

Foto Letní kino Špilberk

Štítky letní, kino, Hradec Králové, Širák, film, promítání, léto, Nová Paka, Pardubice, Trutnov, Bojiště, kultura, letní kino, Neviditelný, komedie, Královéhradecký kraj, Emmy Thornam, Pavel Wonka, Ženy v běhu, Česko, Poslední aristokratka, Po čem muži touží

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dnes začíná promítat letní kino v Hradci Králové. Kdy se otevře to vaše?  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.