Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

FOTO | VIDEO: V Hradci Králové dorazilo na protest proti Babišovi vládě několik stovek lidí

Včera odpoledne se na Masarykově náměstí konala protestní akce pro premiérovi Andrejovi Babišovi (ANO) a jeho vládě. Mezi hlavní témata patřila situace kolem pandemie, pochybné zakázky na ochranné pomůcky nebo aktuální ekonomika. Ačkoliv byl včera premiér na návštěvě v Hradci Králové, akce se nezúčastnil.

Pořadatelé a řečníci vyčítali vládě a premiérovi například to, že vede stát jako firmu. Velkým tématem bylo i vyplácení kompenzačních bonusů. „Mají se na tom podílet i města? To je může ekonomicky položit,“ zaznělo. Za aktuální stav ekonomiky může údajně současná vláda. Podle organizátorů bude každý obyvatel České republiky dlužit dalších 50 tisíc korun.

Demonstrace na Masarykově náměstí se konala bez větších komplikací. Policie pouze upozorňovala na nutnost mít na shromáždění roušku. To však zhruba třetina lidí nedodržovala. Slibované rozestupy se navíc podařilo efektivně udržet je v předních řadách.

Andrej Babiš před demonstrací v Hradci Králové

Shodou okolností byl v den demonstrace premiér Andrej Babiš v Hradci Králové. Společně s ministrem obrany navštívil Fakultu vojenského zdravotnictví Univerzity obrany. Nejdříve se sešel s vedením a následovala beseda se studenty.

Jako poděkování premiér státu přivez gril a kávovar, ten studentům předal a poděkoval za jejich nasazení v boji s pandemií.

Včerejší návštěva premiéra se od té poslední v Jaroměři a Náchodě obešla bez komplikací. V únoru na něj čekalo několik protestujících s transparenty.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto

Štítky demonstrace, Milion chvilek, Hradec Králové, Masarykovo náměstí, Andrej Babiš, Česká republika, vláda, ANO 2011, Česko, Fakulta vojenského zdravotnictví Univerzity obrany

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO | VIDEO: V Hradci Králové dorazilo na protest proti Babišovi vládě několik stovek lidí  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.