Počasí dnes14 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Rekonstrukce náměstí v České Skalici je v polovině. První etapa skončí na podzim

První etapa rekonstrukce Husova náměstí v České Skalici na Náchodsku za 21,3 milionu korun by měla skončit letos na podzim. Stavební práce začaly v březnu a jsou zhruba v polovině. Jde o největší investici města v letošním roce. Oprava náměstí je rozložena do tří etap, druhá by měla začít příští rok na jaře.

První etapa se týká centrální části náměstí, která je vlevo od hlavní silnice ve směru od Náchoda. Dojde také na obnovu zeleně, opravu kašny, vybudování nových chodníků, kamerového systému či osvětlení.

"I přes koronakrizi, kdy stavební firma měla trochu problémy s dodávkami materiálu, se jede podle harmonogramu. Mělo by se skončit koncem listopadu. Nejdůležitější část prací, která ale není příliš vidět, máme za sebou," řekla starostka Česká Skalice Zuzana Jungwirthová.

Stavbaři například položili inženýrské sítě, optické kabely, technologii pro kašnu, usadili obrubníky, vysazují zeleň, opravují kašnu. Kvůli stavbě byla na silničním průtahu náměstím snížena nejvyšší povolená rychlost na 30 km/h a autobusové zastávky byly dočasně přemístěny do míst, kde se nepracuje.

"Náměstí se více otevře lidem, získá nové osvětlení, přibude zeleň. Nyní se opravuje ta nejsložitější a také nejdražší část náměstí. První etapa vyřeší středovou část náměstí, zelenou plochu včetně navazujících chodníků," řekla starostka.

Oprava náměstí je rozložena do tří etap, druhá by měla začít příští rok na jaře, ale vzhledem k úsporným opatřením kvůli koronaviru radnice zvažuje její odložení. Ve druhé etapě půjde o opravu horní části náměstí, napravo od silnice od Náchoda. Po dokončení opravy celého náměstí se zvýší počet parkovacích míst z nynějších 49 na 108. Město připravovalo rekonstrukci centrálního náměstí přes deset let.

Autoři | Foto Česká Skalice

Štítky rekonstrukce, náměstí, Česká Skalice, Královéhradecký kraj, vizualizace, oprava, kašna, okres Náchod, Náchod, koronavirová krize

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Rekonstrukce náměstí v České Skalici je v polovině. První etapa skončí na podzim  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.