Počasí dnes14 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Pro velký úspěch se do Hradce Králové vrátí charitativní autokino. Peníze ze vstupného půjdou do domova důchodců

Na letiště do Hradce Králové se 12. června vrátí autokino. Stejně jako v první případě jde o charitativní projekt. Kompletně celý výtěžek tak půjde hradeckému Domovu důchodců. Během posledního vysílání se vybíralo pro Léčebnu dlouhodobě nemocných v Hradci Králové.

„Jsme tři studenti z hradeckých gymnázií a rozhodli jsme se pro Vás zorganizovat již druhé kolo charitativní autokina pro zpříjemnění pátečního večera,“ píše jeden z organizátorů Vratislav Sedlák. Prvním filmem 22. května byl Narušitel, v pátek 12. června se bude promítat česká komedie Žena v běhu.

„Celý výtěžek ze vstupného půjde do hradeckého Domova důchodců na pomoc v aktuální situaci,“ doplňuje organizátor. Před samotným promítáním si peníze převezme sama ředitelka domova. Stejně jako při prvním promítání se kino uspořádá ve veřejné části letiště v Hradci Králové, na takzvaném buzerplace.

Komedie, která neurazí

Česká komedie Ženy v běhu v hlavních rolích se Zlatou Adamovskou, Terezou Kostkovou, Veronikou Khek a Ondřejem Vetchým má na Československé filmové databázi slušné hodnocení 78%. Premiéru měla v kinech koncem listopadu minulého roku.

„Věra (Zlata Adamovská) prožila s Jindřichem báječný život a je pevně rozhodnutá splnit jeho poslední přání – zaběhnout maraton! Emancipovaná a rázná matka tří dcer v tom nevidí žádný problém,“ píše ČSFD na profilu filmu.

Film Ženy v běhu navštívilo během loňského roku přes 1,5 milionů lidí a vydělala bezmála 212 milionů korun. Pro režiséra a scenáristu Martina Horského se podle Unie filmových distributorů jedná o nejúspěšnější filmový debut od roku 1992, který překonal v této kategorii dosud vedoucí Účastníky zájezdu (2006).

Ohodnoť článek

Foto Südkurier

Štítky autokino, Hradec Králové, letiště, charita, Ženy v běhu, komedie, dům důchodců, film, recenze, domov pro seniory, peníze, Zlata Adamovská, Tereza Kostková, Ondřej Vetchý, Martin Horský, kino, Účastníci zájezdu

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pro velký úspěch se do Hradce Králové vrátí charitativní autokino. Peníze ze vstupného půjdou do domova důchodců  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.