Počasí dnes14 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

V Pileticích se připravuje sběr jahod. Natrhat si budeme moct už příští týden

V Pileticích u Hradce Králové příští týden startuje samosběr jahod. Poprvé bude možné vyrazit hned v pondělí 8. června. Následně budeme moct pro jahody i ve středu a také v sobotu. Pokud se vám nechce čekat, můžete už teď vyrazit například do Lhoty pod Libčany.

Samosběr jahod začne v pondělí od 8:00 a potrvá až do 16:00. „V závislosti na počasí a množství jahod se může stát, že některé dny sbírat nebudeme,“ píše VH Agrodružstvo. Samosběr jahod se v několika posledních letech stal kolem Hradce Králové velice oblíbenou disciplínou.

V průměru lze samosběrem jahod ušetřit zhruba 50% ceny oproti nákupu například na trzích nebo obchodech. „Při samosběru jahod máte jistotu původu a můžete hned ochutnat co kupujete,“ dodává agrodružstvo.
Cena jahod se však oproti roku 2019 zvýšila. Místo původních 55 korun za kilogram zaplatíme 60 korun. Novinkou je i parkování v areálu. „Letos bude plocha na parkování přesunuta na travnatou plochu za vrátnici naší firmy,“ píše agropodnik na svém webu.

Další jahodové pole poblíž Hradce Králové najdete například v Lhotě pod Libčany. Zde samosběr jahod začal už včera. „Jahodové pole se nachází na stejném místě jako loni - u sila,“ píše Agrodružstvo Lhota pod Libčany na svém webu.

Jahody nestačí dozrávat, zájem je veliký

Některé agrodružstva mají každým rokem problém s tím, že jahody nestáčejí dozrávat. Musí tak upravovat termíny samosběru. „Sklizeň jahod je teprve v počátku a není důvod se domnívat, že by Váš zájem o ně nebyl v průběhu měsíce uspokojen,“ píše Agrodružstvo Lhota pod Libčany.

Agrodružstvo tak letos nabídne sběr na hydroponických stolech. Na nich se jahody pěstují bez jakýchkoli chemikálií. „Navíc dáme přednost samosběru před prodejem natrhaných jahod,“ dodává agrodružstvo.

Ohodnoť článek

Foto Rob Bertholf/flickr.com

Štítky jahody, samosběr, Hradec Králové, Piletice, cena, sezóna, ovoce, plantáže, prodej, jahoda, Lhota pod Libčany

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Pileticích se připravuje sběr jahod. Natrhat si budeme moct už příští týden  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.