Počasí dnes9 °C, zítra12 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

VIDEO: Takhle vypadá stavba D11 u Hradce Králové z výšky. Na některých místech už se pokládá asfalt

Stavba dálnice D11 je běh na dlouhou trať. Aktuálně ještě chybí dostavět 64 kilometrů. Z Prahy až na státní hranici bychom se podle aktuálního harmonogramu mohli dostat v roce 2028, po kompletní dokončení úseku Jaroměř – Trutnov. Tedy po 50 letech od začátku stavby dálnice u Prahy.

Stavba, která začala už v roce 1978 aktuálně pokračuje u Hradce Králové a na trase z krajské metropole k Jaroměři. Kolem Hradce Králové zatím můžeme vidět pouze mostní pilíře a staveniště. Na dalším úseku už ale silničáři pokládají asfalt.

Díky videu, které za pomocí dronu natočil Petr Kallen se nyní můžeme podívat na to, jak stavba vypadá z výšky. Video bylo natáčeno koncem května v úseku Zaloňov - Černožice.

„Provedena je většina hrubých zemních prací, přeložky inženýrských sítí. V tomto roce jsou realizovány spodní a vrchní stavby jednotlivých mostů,“ dodává mluvčí ŘSD Jan Studecký. Základy pro mostní pilíře už můžeme vidět například na výpadovce z Hradce Králové směrem na Jičín.

Na úseku z Hradce Králové do Smiřic však zbývá dokončit víc než dvě třetiny prací. Staveniště dálnici připomíná jen z daleka. „Dokončit je potřeba kompletní stavební objekty mostů, vozovkové vrstvy hlavní trasy a přeložek ostatních komunikací, přístupové polní cesty a mnoho dalších nezbytných objektů pro provoz dálnice,“ dodává mluvčí.

Ohodnoť článek

Foto YouTube, Petr Kallen

Štítky D11, stavba, dron, video, z výšky, Hradec Králové, Jaroměř, Petr Kallen, dálnice, Dálnice D11, Praha, Trutnov, Ředitelství silnic a dálnic, Zaloňov, Černožice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Takhle vypadá stavba D11 u Hradce Králové z výšky. Na některých místech už se pokládá asfalt  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.