Počasí dnes9 °C, zítra12 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Tragická nehoda u Černožic má smutnou dohru. Lidé se na sociálních sítích pustili do jednoho z řidičů

Při nedělní tragické nehodě na hlavní silnici u Černožic zemřeli tři lidé. Kolem poledne se tu srazila dvě osobní auta. Nehodou to ovšem neskončilo, má tak smutné pokračování. Lidé se na sociálních sítích pustili do jednoho z řidičů, který při nehodě zemřel. Osobní profil řidiče BMW je proto v tuto chvíli zablokován.

Komentáři na účet řidiče BMW lidé na sociálních sítích nešetří. Několik desítek nenávistivých poznámek se objevilo i na jeho osobním profilu. V těchto dnech už není dostupný. „Někdo, kdo někoho zabije si nezaslouží, aby se o něm mluvilo slušně,“ píše jeden z lidí na Facebooku.

Podle některých komentářů měl řidič BMW porušovat dopravní přestupky pravidelně, to však policie zatím nepotvrdila. „Tohle auto mě jednou vyblikávalo k závodu za plného provozu,“ píše jeden uživatelů.

Stovky komentářů a příspěvků na účet řidiče BMW půjdou ze sociální sítě jen těžko odstranit. Za pomluvu navíc hrozí velice přísné tresty.

Policie nehodu stále vyšetřuje

Ačkoliv mají lidé na sociálních sítích jasno, policie zatím viníka neoznačila. „Řidič osobního auta značky BMW na přímém úseku s největší pravděpodobností nepřizpůsobil rychlost jízdy svým schopnostem a po předjíždění nejel při pravém okraji silnice svého jízdního pruhu. V protisměru se čelně střetl s protijedoucím osobním autem, jedoucím od Hradce Králové," řekla krátce po nehodě policejní mluvčí Alena Kacálková. Nehoda je však stále v šetření.

Policie řidiče BMW zatím označila pouze za podezřelého. To, zda za nehodu může skutečně on, bude policie vědět v řádu týdnů. Prozkoumat se musí například i technický stav obou nabouraných vozidel.

Při nehodě bylo těžce zraněno i jedno dítě. Do nemocnice v Hradci Králové ho převezl vrtulník záchranářů. Po nehodě byl hlavní tah z Hradce Králové na Jaroměř uzavřené přes pět hodin.

Za pomluvu na sociálních sítích hrozí vězení

Na pomluvu skrze sociální sítě kouká zákon jasně. Hrozí za ní vězení až na dva roky. „Kdo o jiném sdělí nepravdivý údaj, který je způsobilý značnou měrou ohrozit jeho vážnost u spoluobčanů, zejména poškodit jej v zaměstnání, narušit jeho rodinné vztahy nebo způsobit mu jinou vážnou újmu, bude potrestán odnětím svobody,“ stojí v zákoníku.

To samé platí o pomluvě v tisku, filmu, rozhlasu, televizi nebo veřejně přístupné sociální síti na internetu. Zde je třeba brát v úvahu, že policie případ stále neuzavřela a viník nehody tak fakticky zatím neexistuje.

Hodnocení článku je 42 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto HZS Královéhradeckého kraje

Štítky dopravní nehoda, sociální sítě, komentáře, řidič, policie, pomluva, zákon, Facebook, sociální síť, havárie, BMW, Černožice, Hradec Králové

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Márty Malich

To se tady autor článku snaží ulehčit situaci, ze ten idiot není viník? Hoši vole ????????

Středa, 3. června 2020, 13:35Odpovědět

Tragická nehoda u Černožic má smutnou dohru. Lidé se na sociálních sítích pustili do jednoho z řidičů  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.