Počasí dnes14 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Matěj Chalupa z Mountfieldu podepsal smlouvu v NHL. Hrát bude za Chicago Blackhawks

Matěj Chalupa začínal v HC Klatovy, odtud se přesunul do HC Škoda Plzeň, a nakonec skončil v Hradci Králové. Nyní však podepsal další smlouvu a čeká ho největší přesun v kariéře. Jde o dvouletý kontrakt v Chicago Blackhawks a stává se tak dalším hráčem z České republiky, který bude hrát NHL.

„Nemohl jsem tomu uvěřit, trochu jsem se z toho vzpamatovávala,“ řekl Matěj Chalupa po podpisu smlouvy. První kontakt mezi Chicago Blackhawks a útočníkem z Hradce Králové proběhly už v základní části, kdy klub navštívili zámořští skauti.

„Loňskou sezónu jsem začínal v Kadani, takže jsem vůbec nečekal, že by něco takového mohlo přijít. Nemohl jsem tomu uvěřit, trochu jsem se z toho vzpamatovával,“ usmívá se pod svým plnovousem mladý útočník Chalupa.

Zámořský klub si dal s potvrzením informace na čas. Nakonec tým potvrdil informaci přímo na svém instagramovém profilu. „Jako první se to dozvěděla samozřejmě rodina a nejbližší kamarádi. Postupně se to dostává ven, takže mi pořád chodí zprávy. Je to hodně příjemný pocit, ale až tam odletím a budu přímo v Americe, tak si to asi budu uvědomovat čím dál víc,“ dodává Chalupa.

Mladý útočník však věří, že podpisem smlouvy to všechno začíná. „Je to všechno teprve začátek, je přede mnou ještě kus cesty. Musím furt makat a neusnout na vavřínech,“ říká. Jak bude vyptat několik následujících dní zatím nikdo netuší.

„Je pravda, že vůbec netuším, jak to bude. Teď by se měla dohrávat loňská sezóna a nová se rozjet v prosinci nebo lednu. Mezitím se budu připravovat na novou výzvu,“ dodává závěrem už hráč týmu Chicago Blackhawks.

Ohodnoť článek

Foto Mountfield HK | Zdroj Mountfield HK

Štítky NHL, Matěj Chalup, Mountfield HK, hokej, Hradec Králové, přestup, úspěch, Chicago Blackhawks, Matěj Chalupa, Mountfield Hradec Králové, National Hockey League, HC Škoda Plzeň, SHC Maso Brejcha Klatovy, Česko, Sportovní klub Kadaň, Amerika, Instagram

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Matěj Chalupa z Mountfieldu podepsal smlouvu v NHL. Hrát bude za Chicago Blackhawks  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.