Počasí dnes14 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Hradec Králové začal přijímat žádosti o finanční podporu pro podnikatele

Menší hradečtí podnikatelé mohou nově žádat magistrát města o finanční podporu. Celkem takto mohou získat až 25 tisíc korun. Formulář, který je třeba vyplnit naleznou podnikatelé na webu města. Po vyplnění ho musí podat do 12. června. Celkem takto město poskytne 10 milionů korun.

 „Na pondělním zasedání zastupitelstva jsme nechali schválit podmínky, které musí žadatelé o finanční pomoc splňovat. Jedná se především o drobné podnikatele a živnostníky, kteří mají sídlo nebo provozovnu v Hradci Králové a během nouzového stavu museli z důvodu vládních nařízení uzavřít své provozovny,“ říká primátor města Alexandr Hrabálek (ODS).

Všichni zájemci musí splnit kompletní podmínky. Žadatelem může být pouze právnická nebo fyzická osoba se sídlem nebo místem podnikání v Hradci Králové, která zaměstnává méně než deset osob. „Žadatel také musí dodržet některé stanovené podmínky, jako je nepřerušená podnikatelská činnost a nesmí být dlužníkem vůči městu či jeho organizacím,“ dodává mluvčí městka Kateřina Šmídová.

Samotnou žádost a kompletní podmínky pro získání finanční podpory naleznou podnikatelé ZDE.

Termín pro podání žádosti je do 12. června. „S vyplácením částek bychom rádi začali během července a srpna, což je prakticky okamžitě, jak jen to bude možné,“ doplňuje primátor. Každý z žadatelů může získat maximálně 25 tisíc korun.

Finanční pomoc města mohou drobní podnikatelé využít například na mzdy svých zaměstnanců, odvody, náklady na energie, platby za nájemné a podobně.

Ohodnoť článek

Foto Statutární město Hradec Králové

Štítky podnikatelé, živnostníci, Hradec Králové, podpora, finance, peníze, žádost, portál, občan, 25 tisíc, podmínky, finanční podpora, Alexandr Hrabálek, ODS

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hradec Králové začal přijímat žádosti o finanční podporu pro podnikatele  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.