Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Autokempy v kraji se připravují na vyšší počet návštěvníků. Některé chtějí sezónu prodloužit do listopadu

Autokempům v Královéhradeckém kraji začíná sezóna. Některé už jsou otevřené, jiné to plánují v několika následujících dnech. Prakticky ve všech kempech, které naše redakce oslovila se neplánuje žádné výrazné omezení provozu. Ba naopak, očekává se víc návštěvníků než v minulém roce. Někteří tak uvažují o prodloužení sezóny do listopadu.

Například koupaliště a kemp Pecka u Nové Paky se otevřel 25. června. „Prázdniny jsme měli poslední roky plné i pro stany, takže nárůst nemůže být citelný, ale doufáme že se sezóna prodlouží do října a případně listopadu,“ vysvětlil jednatel společnosti Jaroslav Hudec.

Kemp se na sezónu připravoval stejně jako v minulých letech. Hosty tak žádné významné omezení nečeká. „Připravili jsme nové sprchy, kuchyňku a rozšíříme animační programy,“ dodává Hudec. Novinkou však bude dezinfekce společných prostor. Ta se bude provádět speciálním přípravkem. „Areál se bude dezinfikovat speciální polymerovou dezinfekcí, která vydrží 21 dnů,“ dodává jednatel.

Letošní sezónu v pondělí odstartoval i celoroční autokemp Rozkoš u České Skalice. I zde si návštěvnici užijí to, co běžně. Žádné novinky kemp nepřipravil. „Nabízíme standartní nabídku bez novinek. Investice do areálu jsou dočasně pozastaveny,“ vysvětlil redakci Jan Šnajdr, jednatel společnosti.

I v tomto případě však provozovatelé očekávají větší zájem. Věří, že pandemie více turistů přesvědčí, aby strávili dovolenou v tuzemsku. „Může to srovnat propad z jarních měsíců, kdy musel být kemp uzavřen a zrušeny všechny hromadné akce, což představuje na tržbách značný propad,“ dodává Šnajdr.

V pátek se pro veřejnost otevře například i Autokemp Milovice u Hořic. Ani tady žádné změny v provozu na návštěvníky nečekají. „Nad rámec klasické přípravy máme nové sociální zařízení, zrekonstruovanou restauraci a natřený bazén,“ vysvětluje starosta Milovic Alois Jirsák.

Samotné koupaliště se veřejnosti otevře až ve třetí třetině června. „Opatření budou jednoznačně směrována na dodržení hygienických opatření požadovaných v důsledku koronaviru a našich provozních řádů,“ dodává starosta. I v tomto případě však kemp věří, že přijede víc lidí než v minulých letech.

Sezónu startuje i Autokemp Na Vyhlídce v Miletíně. Ani zde však na hosty nečeká žádné zásadní omezení – ba naopak, kemp připravil novinky. „Počátkem jara jsme postavili dvě nové chatky a teď se čeká na další dvě. Budeme mít celkem 20 chatek, staré buňky byly odvezeny. Nový kabát dostane i naše recepce,“ vysvětluje provozovatelka kempu Iva Reichlová.

I v Miletíně se dá podle stavu rezervací předpokládat, že letošní sezóna bude patřit k těm silnějším. „Máme mnoho stálých klientů, kteří přijíždějí již několik let. A kromě toho si objednávají pobyt i noví, kteří raději zůstanou na dovolené v České republice,“ dodává.

Rezervační systém vyzkoušel svoji výdrž i například v kempu Stříbrný rybník u Hradce Králové. Pro letošní sezónu jsou tu chatky obsazené. Na návštěvníky tu čeká kompletně zrekonstruovaný areál.

„Opravili jsme také většinu chatek, po kempu byly rozvedeny nové sítě elektřiny, wifi nebo nový kamerový systém. Museli jsme také prořezat zeleň na poloostrově. Do budoucna bychom ještě rádi vybudovali podium pro hromadné akce a vyměnili schody v chatkách,“ říká ke změnám ředitel společnosti Městské lesy Hradec Králové Milan Zerzán.

Většina provozovatelů autokempů v Královéhradeckém kraji, které redakce Hradecké Drbny oslovila, se shodují na tom, že je čeká nejsilnější sezóna za několik posledních let. Většina lidí podle nich využije možnost a dovolenou si užije v tuzemsku.

Ohodnoť článek

Foto pixabay.com

Štítky autokemp, . kemp, stan, dovolená, Královéhradecký kraj, přehled, anketa, novinky, sezóna, léto, Jan Šnajdr, Nová Paka, Miletín, Městské lesy Hradec Králové, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Autokempy v kraji se připravují na vyšší počet návštěvníků. Některé chtějí sezónu prodloužit do listopadu  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.