Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Na první stupně dnes v Královéhradeckém kraji dorazila zhruba polovina žáků

Zájem o výuku na prvním stupni základních škol v Královéhradeckém kraji byl dnes různý. Většinou přišla do škol více než polovina dětí, kterých se rozvolnění opatření proti šíření koronaviru týká. Do škol se ode dneška mohou vrátit žáci prvního stupně základních škol, avšak za přísnějších hygienických pravidel, včetně povinnosti vyučovat ve skupinách nejvýše o 15 dětech.

Účast na výuce je dobrovolná, pokračuje i výuka na dálku. Režim si každá škola nastavila sama. Například ve stotisícovém Hradci Králové přišlo asi 58 procent žáků prvního stupně. "Školy byly vesměs připravené," řekla mluvčí radnice Kateřina Šmídová.

Hradecká ZŠ Štefánikova má 935 žáků, z toho 552 na prvním stupni. "Zatím jsem žádný problém nezaznamenal. Komplikace jsme ani nečekali, podařilo se nám děti dobře rozdělit a organizačně vše připravit. Přišlo asi 57 procent žáků prvního stupně, menšina z nich, přibližně 70 až 80 dětí, pokračuje odpoledne ve družině," řekl ředitel školy Roman Polda.

V hradecké ZŠ Bezručova nastoupilo okolo 55 procent žáků prvního stupně. "Máme 16 tříd a 16 tříd jsme otevřeli. Skupiny jsou o devíti až 15 dětech," řekla zástupkyně ředitele školy pro první stupeň Lenka Pechánková.

Ve dvacetitisícovém Náchodě měli k dnešku nahlášeno okolo 60 procent žáků prvního stupně. "V Náchodě dnes dorazilo do škol 613 dětí z prvního stupně z celkových 1025. Nikde k žádným problémům nedošlo, děti se do školy těšily. Všechny školy měly zorganizované příchody dětí naprosto dokonale. Výrazně více dětí prvního stupně dorazilo v ZŠ Babí, a to 85 procent," řekla mluvčí náchodské radnice Nina Adlof.

Školy vláda uzavřela v rámci opatření proti šíření nového typu koronaviru 11. března. Na základní školy se už dříve, 11. května, mohli vrátit žáci devátých tříd. Školní docházka zatím není povinná. S dětmi, které se nezapojí nebo jsou na druhém stupni, výuka pokračuje on-line.

Autoři | Foto Liberecký kraj

Štítky školy, správa, koronavirus, Královéhradecký, kraj, studium, základní škola, studenti, žáci, polovina, počty, Královéhradecký kraj, Hradec Králové, Náchod

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na první stupně dnes v Královéhradeckém kraji dorazila zhruba polovina žáků  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.