Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Otevírat za těchto podmínek nemá smysl, říká produkční hudebních klubů na Hradecku

Provozovatelé diskoték a hudebních klubů už se těšili, že budou moct otevřít. Přišlo však nečekané rozhodnutí vlády, která omezila provoz restaurací a klubů po 23 hodině. Za těchto podmínek tak podle provozovatelů diskoték nemá cenu otevírat. V jedenáct večer to v hradeckých klubech teprve začíná žít.

„Otevírat nebudeme, nemůžeme. Naše kluby fungují v čase od 22:00 do 5:00, dřívější otevření je pro nás nereálné,“ vysvětluje event manager klubů v Hradci Králové a Pardubicích Václav Kutík. Zároveň dodává, že většina hostů si raději do 22 hodin posedí na zahrádkách a až poté začnou vyhledávat noční kluby.

PartyClubs provozuje celkem tři kluby, dva v Hradci Králové a jeden v Pardubicích. Od 13. března jsou všechny zavřené. „Už víc, než dva měsíce nemůžeme provozovat ani jeden z našich klubů,“ dodává Kutík.

Příjmy nejsou, náklady kluby platí dál

Hudební kluby tak i nadále zůstávají bez svých potřebných příjmů. Podle Václava Kutíka je takto dlouhý výpadek doslova zkouškou přežití. „Nezbývá než čekat. Přesto je ale nutné platit dál náklady, nájmy, provoz i zaměstnance,“ dodává produkční.

Majitelé a provozní klubů nařízení vlády většinou nerozumí. Oproti restauracím jsou ve značné nevýhodě a jejich šance získat příjmy jsou v této době absolutně nulové. Pro některé z podniků v Královéhradeckém kraji to tak může být likvidační.

„Aktuální situace ukazuje plné zahrádky a další prostory s velkým počtem osob na jednom místě. Podle nás je stejné riziko šíření nákazy jak přes den, tak v noci. Nařízení vlády ve smyslu zákazu provozoven po 23 hodině vypadá tak, jako by se člověk mohl nakazit jenom v noci,“ dodává Kutík.

Vláda se inspirovala v zahraničí

Vláda k tomuto rozhodnutí přistoupila poté, co se inspirovala v zahraničí. „Je potřeba se poučit ze zahraniční zkušenosti například z Jižní Koreji, kde došlo k významnému navýšení počtu nakažených kvůli provozu nočních klubů a došlo tím v důsledku ke zhoršení epidemiologické situace,“ řekl ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (ANO).

Kdy vláda povolí provoz restaurací, barů a nočních klubů i po 23 hodině zatím nesdělila. Provozovatelé však věří, že to bude co nejdřív. Pro řadu klubů může být další odkládání likvidační.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Club La Fabrique, Hradec Králové

Štítky hudební klub, diskotéka, Hradec Králové, rozhovor, COVID-19, koronavirus, zábava, noc, vláda, nařízení, Královéhradecký kraj, restaurace, Pardubice, Adam Vojtěch, ANO 2011, Jižní Korea

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Otevírat za těchto podmínek nemá smysl, říká produkční hudebních klubů na Hradecku  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.