Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Hradecký soud poslal muže za vraždu manželky na 14 let do vězení. V restauraci jí střelil do hlavy

Krajský soud v Hradci Králové za vraždu ženy na 14 let do vězení jejího manžela. Obžaloba padesátiletého muže viní, že ji zastřelil loni v červenci v restauraci v Rychnově nad Kněžnou. Muž má pozůstalým uhradit nemajetkovou újmu přes 2,9 milionu korun. Rozsudek není pravomocný. Muž se přiznal, činu litoval. Hrozilo mu až 18 vězení.

"Státní zástupce i obžalovaný si ponechali lhůtu na odvolání," uvedla Iva Matušková z krajského soudu.

Případ se stal loni 11. července ve večerních hodinách v zadní části rychnovské restaurace U Zvonu. Střelbě předcházela hádka o způsob řešení dlouhodobých neshod, uvedla obžaloba. V odlehlé části podniku byla dvojice sama. Obžalovaný střelil ženu do hlavy pistolí, kterou měl legálně. Policie na místo činu zavolal personál baru. Při příjezdu policie byl obžalovaný muž stále na místě činu. Žena zemřela na následky zranění ještě v ten den v nemocnici.

Obžalovaný muž se u soudu hájil tím, že v restauraci chtěl před svou manželkou, která se s ním chtěla rozvést, spáchat demonstrativní sebevraždu. "Stalo se ale něco, co se stát nemělo," řekl soudu. Znalci u něho žádnou závažnou psychickou poruchu nezjistili.

Autoři | Foto

Štítky soud, vězení, střelba, 14 let, Hradecko, Rychnov nad Kněžnou, trest, rozvod, věznice, restaurace, Krajský soud v Hradci Králové, vražda

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hradecký soud poslal muže za vraždu manželky na 14 let do vězení. V restauraci jí střelil do hlavy  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.