Počasí dnes14 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Hradecký Mountfield čeká Generali Česká Cup. O výhru jeden milion korun bude hrát například proti Pardubicím

Zatím co v předchozích letech se jednotlivé extraligové kluby připravovaly na sezónu převážně jednotlivě, letos bude část přípravy společná. Celkem čtrnáct extraligových a dva prvoligové celky čeká Generali Česká Cup. Hradec Králové je ve skupině „C“, narazí tak na Kometu Brno, Dynamo Pardubice a Olomouc. Výherce bere jeden milion korun.

„V srpnu jsou hradečtí fanoušci zvyklí chodit na Mountfield Cup, který se ale letos z důvodu zdravotní situace v Česku i ve světě neuskuteční. I přesto ale bude prověrka na nový ročník kvalitní. Zajistí ji totiž turnaj s názvem Generali Česká Cup,“ píše Mountfield na svém webu.

Generali Čáská Cup má být náhradou za neodehrané play-off. Vítěz tohoto turnaje získá finanční odměnu ve výši jednoho milionu korun. Tým, který skončí druhý si odveze 500 tisíc korun.

„Šestnáct týmů, které se akce zúčastní, bude rozděleno do čtyř skupin. Extraligový peloton doplní prvoligové Kladno a Přerov,“ dodává klub. Turnaj odstartuje 4. srpna a jeho vyvrcholení přijde 22. září – mezi 2. a 3. extraligovým kolem.

Hradecký Mountfield čeká minimálně šest zápasů, další mohou přijít ve vyřazovacích bojích. S ohledem na vývoj ve skupině bude vedení klubu řešit sehrání dalších přípravných duelů. „Bereme tento turnaj jako nejvhodnější možnou přípravu pro letošní sezónu, kdy nám současná situace neumožňuje naplánovat naše tradiční přípravná utkání s mužstvy ze zahraničí,“ říká generální manažer klubu Aleš Kmoníček.

Herní systém

Základní skupiny: Všechny týmy jsou rozděleny po čtyřech do čtyř základních skupin. V ní odehrají utkání dvoukolově každý s každým. Za výhru ve skupině budou tři body, za výhru v prodloužení nebo na nájezdy získá vítěz dva body, poražený tým potom jeden bod. Délky přestávek, prodloužení a počet nájezdů jsou stejné jako v základní části TELH. Týmy, které skončí po základní skupině na 1. a 2. místě, postoupí do play off.

Play off: Play off se bude hrát formátem čtvrtfinále, semifinále a finále. V každém z těchto kol odehrají týmy dvě utkání – domácí a venkovní. Dále postupuje tým s lepším skóre. Pokud je skóre po dvou utkáních nerozhodné, hraje se po 2. utkání desetiminutové prodloužení 4 na 4. Pokud se nerozhodně ani v něm, rozhodnou o postupujícím ze série nájezdy (pět na každé straně).

Skupina A: HC Sparta Praha, HC Škoda Plzeň, ČEZ Motor České Budějovice, Rytíři Kladno
Skupina B: Bílí Tygři Liberec, BK Mladá Boleslav, HC Verva Litvínov, HC Energie Karlovy Vary
Skupina C: HC Kometa Brno, Mountfield HK, HC Dynamo Pardubice, HC Olomouc
Skupina D: HC Oceláři Třinec, HC Vítkovice Ridera, PSG Berani Zlín, HC Zubr Přerov

Ohodnoť článek

Zdroj Mountfield HK

Štítky Generali Česká Cup, Mountfield, Hradec Králové, hokej, turnaj, milion korun, příprava, extraliga, Mountfield Hradec Králové, HC Dynamo Pardubice, HC Kometa Brno, HC Olomouc, Rytíři Kladno, HC Zubr Přerov, Generali Česká pojišťovna, Česko, HC Vítkovice Rid

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hradecký Mountfield čeká Generali Česká Cup. O výhru jeden milion korun bude hrát například proti Pardubicím  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.