Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Hlavní ulice na Novém Hradci se dočká rekonstrukce. Stát bude skoro 58 milionů korun

Hlavní ulice na Novém Hradci je spojnicí mezi Roudničkou a Brněnskou ulicí. Kromě oprav chodníků a silnice dojde také na veřejné osvětlení, obnovu zeleně a rekonstrukci zastávky MHD Kluky. Za opravu bude město platit 57,8 milionů korun bez DPH.

„Rekonstrukce bude rozdělena do dvou etap a zahájena ihned po nabytí účinnosti smlouvy s vysoutěženým dodavatelem, což v tuto chvíli předpokládáme začátkem letních prázdnin,“ vysvětluje náměstek primátora Jiří Bláha (ODS).

Jako první na řadu přijde úsek od zástavby Hlavní ulice ve směru od Roudničské ulice až k točně MHD Kluky. V druhé etapě se pak opraví část na druhou stranu až po ulici Národních Mučedníků. „Kompletní oprava včetně kolaudačního řízení by mohla být hotová v první polovině roku 2022,“ doplňuje Bláha.

Souběžně s opravou Hlavní ulice město opraví i všechny další ulice, které na ní navazují. Jedná se například o ulici Pod Vodárnou, K Hvězdárně nebo K Cikánku. „V rámci kompletních rekonstrukcí dojde také k obnově zeleně nebo instalaci nového veřejného osvětlení. Rekonstrukce se dočká také konečná zastávka MHD Kluky,“ doplňuje tisková mluvčí města Kateřina Šmídová.

Stavební práce by mohly být zahájeny začátkem letních prázdnin, ale ještě předtím bude muset cenovou nabídku projednat zastupitelstvo.

Práce omezují MHD linky

Od 2. března do konce září bude linka číslo 1 vynechávat zastávky Domov důchodců a Kluky Planetárium. Jako náhradní zastávky budou cestujícím sloužit Biřička a Kluky. První ranní spoj z přesunuté zastávky Kluky bude odjíždět ve 4:55 hodin.

Ohodnoť článek

Foto

Štítky Hlavní ulice, Nový Hadec Králové, Hradec Králové, rekonstrukce, MHD, omezení, oprava, městská hromadná doprava, Jiří Bláha, Roudnička, ODS

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hlavní ulice na Novém Hradci se dočká rekonstrukce. Stát bude skoro 58 milionů korun  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.