Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Po Hradci Králové jel řidiči BMW 150km/h. Teď může být na rok bez papírů

Policie na řidiče narazila při namátkovém měření rychlosti v Koutníkově ulici v Hradci Králové. V úseku, kde může jet rychlostí maximálně 50km/h měl na tachometru o stovku víc. Nyní tak může skončit bez papírů. A nejde o jediného závodníka v Hradci Králové.

„Přestupek o trojnásobné překročení rychlosti policisté předali k dořešení správnímu orgánu, kde řidiči hrozí pokuta ve výši 5 až 10 tisíc korun, zákaz řízení na 6 měsíců až 1 rok a 5 trestných bodů,“ vysvětluje policejní mluvčí Iva Kormošová.

Závodník v BWM není jediný

V druhé polovině minulého měsíce policie narazila na podobného závodníka. „Na výjezdu z Hradce Králové v ulici Koutníkova naměřil řidiči osobního auta rychlost 163 km/h, v místě, kde je povolená maximální rychlost 50 km/h,“ dodává mluvčí. I v tomhle případě hrozí řidiči až rok bez papírů a pokuta do 10 tisíc korun.

Vysoká rychlost je nejčastějším prohřeškem a nejčastější příčinou tragických dopravních nehod. K rychlé jízdě velice často láká například konec dálnice D11 u Hradce Králové. „V úseku s maximální dovolenou rychlostí 80 km/h, rychlostí 154 km/h. O čtyři hodiny později ho však překonal jiný řidič, kterému policisté z dálničního oddělení Pravy naměřili 168 km/h,“ popisuje tisková mluvčí.

Ohodnoť článek

Foto Policie ČR

Štítky rychlost, měření, 150km/h, Hradec Králové, Koutníkova ulice, doprava, přestupek, papír, BMW

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Po Hradci Králové jel řidiči BMW 150km/h. Teď může být na rok bez papírů  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.