Počasí dnes9 °C, zítra8 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Zoologická zahrada má unikátní výběh pro gepardy. Od návštěvníků je dělí pouze voda

Netradiční pohled a možná i „nejistý“ pocit se naskytne návštěvníkům v zoologické zahradě ve Dvoře Korálové u výběhu s gepardy. Nově jejich teritorium neodděluje několik centimetrů tlusté sklo ale pouze vodní příkop.

„Hyeny Baraka a Spoty a dvojici mladých gepardích bratrů Thomase a Toulouse je díky tomu možné obdivovat takřka na dosah ruky,“ vysvětluje mluvčí zahrady Markéta Grůňová. Nový však není pouze výběh gepardů. Někde skleněné tabule nahradilo pletivo doplněné o popínavky a další rostliny.

Zoologické zahradě šlo především o to, aby měla zvířata více soukromí. „Někteří predátoři ne úplně dobře snášejí vzájemné sousedství, ani v přírodě se nevyhledávají. Chtěli jsme opticky i funkčně výběhy od sebe oddělit,“ vysvětluje ke změnám zooložka Gabriela Linhart.

Jisté výhody to má i pro samotné návštěvníky, kteří budou mít kromě zážitku i kvalitnější fotky na sociální sítě a do rodinného alba. „Velmi zajímavý je i pachový prožitek - třeba skupinku psů hyenových mohou lidé nyní mnohem silněji také cítit,“ dodává mluvčí.

Zoologická zahrada ve Dvoře Králové upravila i další pavilony. Noviny na návštěvníky čekají například v ptačím nebo vodním světě. Na ty se však budou muset nějakou chvíli počat. Vnitřní expozice jsou kvůli nařízení vlády stále nepřístupné.

Ohodnoť článek

Foto Safari Park Dvůr Králové nad Labem

Štítky zoologická zahrada, gepard, Toulouse

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zoologická zahrada má unikátní výběh pro gepardy. Od návštěvníků je dělí pouze voda  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.