Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Hradecká univerzita ruší některé přijímací zkoušky. Ve hře jsou i přijímačky online

Univerzita Hradec Králové letos kvůli koronaviru u některých oborů zrušila přijímací zkoušky úplně, u některých přijímá všechny uchazeče a u dalších oborů rozhodují známky z vybraných předmětů či různé doklady o způsobilosti ke studiu. Některé fakulty přijímací zkoušky přesunuly do druhé poloviny června. Pokud to bude nutné a možné, škola přijímací zkoušky zajistí on-line formou.

Důvodem změn je skutečnost, že se kvůli koronavirové pandemii posouvají termíny maturitních zkoušek a třeba na Slovensku se maturity nebudou konat vůbec.

"U oborů, kde je nezbytné vykonat přijímací zkoušku, fakulty zřejmě dají přednost prezenčnímu konání přijímacích zkoušek. Vzhledem k protiepidemickým pravidlům dojde k posunu termínů konání na konec června," uvedl mluvčí UHK Jakub Novák.

V případě, že uchazeči o studium na hradecké univerzitě by se nemohli přijímaček zúčastnit koncem června, fakulty pro ně vyhlásí náhradní termín koncem srpna. "Podrobnosti fakulty sdělí včas uchazečům s tím, že je seznámí se změnou pravidel přijímacího řízení, které v těchto dnech odsouhlasují senáty fakult," řekl Novák.

Vysoké školy také mohou posunout termín pro dodání maturitního vysvědčení. Pokud některý z uchazečů nebude mít maturitu, může být zapsán ke studiu a požadované předchozí vzdělání doloží do 45 dnů od začátku akademického roku 2020/21, tedy do konce října. "Možnost dostavit se na náhradní termín prezenčních zkoušek a možnost dodatečně doložit dosažené střední vzdělání řeší i problém uchazečů ze Slovenska," uvedl Novák.

UHK vznikla v roce 2000 z Vysoké školy pedagogické. Nabízí studium na čtyřech fakultách, na fakultě informatiky a managementu, přírodovědecké fakultě, filozofické fakultě a pedagogické fakultě. Na univerzitě studovalo k letošnímu 10. únoru 6470 studentů, z nichž 500 je ze zahraničí.

Autoři | Foto UHK

Štítky ČR, koronavirus, školy, vysoké, Královéhradecký, přijímací zkoušky, univerzita, studium, Univerzita Hradec Králové, Jakub Novák, Slovensko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hradecká univerzita ruší některé přijímací zkoušky. Ve hře jsou i přijímačky online  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.