Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Vyšetřování požáru haly v Polici může trvat i měsíce

Ani po týdnu není jasné, proč hořela tovární hala firmy Hauk v Polici nad Metují na Náchodsku. Vyšetřovatelé teď vyslýchají svědky a vyhodnocují zajištěné materiály. Požár způsobil škodu za přibližně 100 milionů korun. Patří tím mezi největší požáry v novodobé historii Královéhradeckého kraje.

„Zkoumají se záběry z průmyslových kamer. Odebrané vzorky z požářiště byly odeslány na expertízu. Vyhodnocujeme dokumentaci požární bezpečnosti," řekla mluvčí hasičů Martina Götzová k vyšetřování. Zjišťování příčiny, ale může trvat i měsíce.

Vyšetřovatelé zamířili na místo požáru společně s hasiči. Na samotné požářiště se dostali až o den později, kdy byly zkroceny plameny. Tedy 7. května. „Vzhledem k charakteru události a výši škody se ke krajským vyšetřovatelům hasičů a policistů připojily dvě vyšetřovací skupiny, jedna z Technického ústavu požární ochrany a druhá z generálního ředitelství HZS ČR," řekla mluvčí.

V minulém týdnu vyšetřovatelé požářiště důkladně prohledali a vše zadokumentovali. K dispozici měli i dron s takzvanou sférickou kamerou. Ta pořizuje 360stupňové snímky prostoru s velmi vysokým rozlišením. „Při dalším zkoumání je možné přiblížit snímky až na úplné detaily, jako jsou třeba velikosti šroubků. Ve sférickém snímku se dají měřit například i velikosti místností," vysvětlila mluvčí.

Hala firmy Hauk, která sloužila jako sklad materiálu, začala hořet 6. května ve 2:30. Po příjezdu hasičů už byla hala o rozloze 5000 metrů čtverečních celá v plamenech. Pod kontrolu dostali hasiči oheň po devíti hodinách. Zcela uhašen byl po 35 hodinách.  

Ohodnoť článek

Autoři | Foto HZS Královéhradeckého kraje

Štítky ČR, požár, firma, Police nad Metují, hasiči, Královéhradecký kraj, okres Náchod, Hasičský záchranný sbor

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vyšetřování požáru haly v Polici může trvat i měsíce  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.