Počasí dnes9 °C, zítra8 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

FOTO: Po bouřkách se v Česku ochladilo. V Krkonoších napadlo 15 centimetrů sněhu

V České republice se po včerejších bouřkách a silném větru výrazně ochladilo, na některých místech i o dvacet stupňů. Úplně nejchladněji bylo dneska po ránu na Luční Boudě v Krkonoších, rtuť tady klesla na mínus sedm stupňů. Na některých místech v Krkonoších napadlo i 15 centimetrů sněhu.

„Sněhová pokrývka se začala vytvářet zhruba od 600 m n. m. a v Krušných horách a Krkonoších mohlo výjimečně připadnout i přes 10 cm nového sněhu,“ píše Český hydrometeorologický ústav. V Krkonoších tak na řadě míst leží i 15 centimetrů nového sněhu.

Dnes ráno bylo na Sněžce kolem minus sedmi stupňů Celsia, stejně tak na hřebenové Luční boudě. Píše o tom Horská Služba Krkonoše. Sněžit v Krkonoších začalo v pondělí před 20:00. Nejvíce sněžilo na hřebenech, přestalo dnes nad ránem. Slabá vrstva sněhu napadla i ve střediscích, například v Peci pod Sněžkou a ve Špindlerově Mlýně. Sníh padal i v Žacléři.

V Královéhradeckém kraji silně foukalo

„Nejsilnější nárazy větru jsme zaznamenali po 16. hodině, jednak v bouřce, která postupovala z Jihočeského kraje přes Vysočinu a Pardubický kraj k severovýchodu, a zejména potom v závětří Krušných hor, Jizerských hor a Krkonoš,“ píšou meteorologové.

Nejsilnější nárazy větru se podařilo naměřit na stanici Nedvězí, zde dosahoval vichr rychlosti 21,3m/s. V průměru pak napadlo kolem 15 milimetrů srážek.

Ohodnoť článek

Foto Webkamery Huml

Štítky Krkonoše, sníh, vítr, počasí, květen, ochlazení, foto, Česko, bouřka, Luční bouda, Krušné hory, Český hydrometeorologický ústav, Sněžka, Pec pod Sněžkou, Špindlerův Mlýn, Královéhradecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: Po bouřkách se v Česku ochladilo. V Krkonoších napadlo 15 centimetrů sněhu  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.