Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Východní Čechy zasáhne odpoledne silný vítr, na horách se může sypat i sníh

Převážnou většinu Česka provětrá odpoledne silný vítr. Výstraha Českého hydrometeorologického ústavu platí od 14. hodiny i pro Královéhradecký kraj. Vítr může mít v nárazech rychlost přes 70 kilometrů v hodině. V noci na úterý pak hory zasype místy až deset centimetrů mokrého sněhu.

Během odpoledne se začne od severozápadu ochlazovat a dočkáme se větru, který bude nabírat až 70 kilometrovou rychlost v hodině. Při bouřkách může být i silnější. Výstraha má platit až do 23:00. Vítr může podle meteorologů poškodit stromy a lesy, menší škody může způsobit na budovách a vyloučeny nejsou ani problémy v dopravě. Na horách by lidé měli omezit túry a nechodit hlavně na hřebeny.

Na hory se vrátí sníh

Varování před sněhem platí od dnešní 23. hodiny až do zítřejší šesté hodiny ranní. Sněžit má v Krkonoších, a také v Orlických horách. Konkrétně na Trutnovsku a Vrchlabsku, nebo v okolí Dobrušky a Rychnova nad Kněžnou. Připadne tři až deset centimetrů mokrého sněhu. Právě mokrý sníh může poškodit stromy a elektrické vedení.  

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky silný vítr, komplikace, výstraha, Český hydrometeorologický ústav, sněžení, Krkonoše, Orlické hory, Východní Čechy, Česko, Královéhradecký kraj, vichřice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Východní Čechy zasáhne odpoledne silný vítr, na horách se může sypat i sníh  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.