Počasí dnes14 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Studenti medicíny mohou žádat o stipendium do začátku června. K dispozici je šest milionů korun

Královéhradecký kraj vyhlásil stipendia pro studenty 6. ročníků lékařských fakult. Žádosti lze podávat do 5. června. Na vyplacení stipendií má fond připraveno 5,6 milionu korun. Podmínkou pro získání takového stipendia je nechat se po absolvování zaměstnat v některých ze 14 vybraných oborů.

„Student šestého ročníku může získat stipendium ve výši 150 tisíc korun, pokud bude po dokončení studia zařazen do specializačního vzdělávání v oborech: vnitřní lékařství, pediatrie, anesteziologie a intenzivní medicína, gynekologie a porodnictví a radiologie a zobrazovací metody. V těchto oborech potřebujeme nejvíce lékařů a věříme, že je touto cestou získáme,“ sdělil náměstek pro zdravotnictví Aleš Cabicar (TOP 09).

Pro získání stipendia je však potřeba dodržet i další podmínky. Žadatel se například zavazuje k tomu, že bude po studiu 48 měsíců pracovat ve zdravotnictví Královéhradeckého kraje.

„Pomocí stipendií se nám daří postupně stabilizovat nedostatek lékařů v kraji. Takto se nám už podařilo získat přes sto mladých lékařů. Krajské zdravotnictví je na špičkové úrovni a naše nemocnice postupně modernizujeme a zlepšujeme nejen pro pacienty, ale také pro lékařský i nelékařský personál,“ řekl náměstek.

Student 6. ročníků může podat jednu žádost o stipendium nejpozději do 5. června 2020 písemně na adresu hejtmanství. Zalepená obálka žádosti musí být viditelně označená nápisem „Stipendium“.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Jindřichohradecká nemocnice

Štítky stipendium, medicína, studiu, student, Královéhradecký kraj, lékařství, pomoc, lékař, zdravotnictví, Aleš Cabicar, TOP 09

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Studenti medicíny mohou žádat o stipendium do začátku června. K dispozici je šest milionů korun  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.