Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Laser game, lanové parky nebo koloběžky. Jak si užít prodloužený víkend?

Obchodní centra, divadla, kina i restaurační předzahrádky jsou stále zavřené. Každopádně… V provozu jsou některé herny, únikové hry nebo Stezka korunami stromů Krkonoše. V Hradci Králové se navíc otevírá nový lanový park. Hradecká Drbna přináší přehled aktivit na prodloužený víkend.

Laser game a únikové hry v Hradci Králové

Pokud se Vám nechce do přírody, můžete vyrazit na LaserGame do Hradce Králové. V provozu je například to na Pospíšilově třídě. „Hráči k nám mohou v maximálním počtu 9 hráčů. Při vstupu si musí vydezinfikovat ruce a obdrží jednorázové rukavice. Šatny máme dočasně uzavřené, takže hráči k nám musí přijít již převlečení,“ vysvětluje provozovatel Martin Loužil.

Funguje už i například úniková hra BrainMasters. „Hráči musí na hru dorazit samozřejmě v rouškách, při vstupu a odchodu si musí vydezinfikovat ruce a obdrží i jednorázové rukavice,“ řekl Hradecké Drbně jednal Šimon Tichý.

V obou případech je třeba se předem rezervovat a vytvořit skupinu hráčů maximálně do deseti lidí.

Lanový Park na větvi

Dnes se otevírá i lanový Park na Větvi v Městských lesích v Hradci Králové. Park tvoří unikátní soustava tří síťových hřišť zavěšených v korunách stromů propojených s 3D bludištěm, které je složeno ze síťových překážkových drah rozprostřených ve třech patrech nad sebou.

Celá atrakce vrcholí sjezdem unikátním tobogánem z výšky necelých 10 metrů 

Safari Park ve Dvoře Králové nad Labem

Zoologická zahrada ve Dvoře Králové patří mezi největší v České republice. Aktuálně je zde chováno přes 2.300 zvířat. Zahrada má největší kolekce afrických zvířat v Evropě, zcela nové Tropické bažiny, Africkou savanu, Vodní světy a dalších 12 unikátních expozic.

V případě, že plánuje návštěvu zahrady, kupte lístek předem. „Vstup do zahrady je umožněn pouze lidem s online zakoupenou vstupenkou. Tu musí pořídit den předem,“ vysvětluje mluvčí zahrady Markéta Grůňová. Zároveň jsou stále uzavřené všechny vnitřní expozice.

Stezka korunami stromů Krkonoše

Po více než měsíci se 1. května otevřela i Stezka korunami stromů Krkonoše. Na Stezce, která se nachází na úpatí Černé Hory v Janských Lázních, je možné nahlédnout do lesa opravdu zblízka a poznávat nejen stromy, keře, ale i rostliny a živočichy, kteří zde žijí.

Stezka korunami stromů je 45 metrů vysoká. Na trase v celkové délce 1 511 metrů se vydáte od kořenů až ke korunám stromů. Provoz restaurace bude prozatím pozastaven. Zákazníci ale budou zároveň moci využít občerstvení z okénka na terase Stezky při východu,“ dodává za stezku pro Hradeckou Drbnu Ivana Leblová.

Krkonoše

Už týden se v Krkonoších začínají rozjíždět jednotlivé lanovky. Od začátku měsíce jsou v provozu například z Pece pod Sněžkou na Sněžku, ze Špindlerova Mlýna na Medvědín a z Herlíkovic na Žalý.

"Za dobu odstávky jsme na lanovce udělali pravidelnou údržbu předepsanou výrobcem, kterou jsme původně měli naplánovanou na všední dny od 6. do 30. dubna. Navíc jsme stihli i vymalování a výměnu některých podlah," řekl náčelník lanovky Jiří Martinec.

Dnes zároveň startuje i jarní sezóna ve SkiResortu Černá Hora – Pec. „Kabinková lanovka Černohorský Express z Janských Lázní zahájí v pátek 8. května 2020 letní provoz. Na prodloužený víkend se otevře také SkiResort Live půjčovna koloběžek a elektrokol, která sídlí v budově dolní stanice lanovky,“ řekla mluvčí resortu Zina Plchová.

Ohodnoť článek

Foto Laser Game Hradec Králové

Štítky volný čas, víkend, zábava, kam vyrazit, Krkonoše, laser game, úniková hra, park, les, Hradec Králové, Královéhradecký kraj, lanový park, Stezka korunami stromů Krkonoše, Drbna.cz, Dvůr Králové nad Labem, Janské Lázně, Černá hora

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Laser game, lanové parky nebo koloběžky. Jak si užít prodloužený víkend?  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.