Počasí dnes10 °C, zítra12 °C
Sobota 5. října 2024  |  Svátek má Eliška
Bez reklam

Klicperovo divadlo v pondělí hrát nezačne. Mohlo by to zhoršit finanční situaci, tvrdí ředitelka

Od pondělí 11. května budou moct otevřít kina i divadla. Hradecké Klicperovo divadlo hrát ale nezačne. Kvůli aktuálním pravidlům by mohlo do studia Beseda jen několik málo diváků. To podle vedení divadla nedává smysl.

„Zmiňovaná kapacita je pouze jednou z přísných podmínek, nikoliv však jedinou. Za současného stavu bychom např. ve Studiu Beseda mohli hrát pouze pro 38 diváků,“ vysvětluje ředitelka divadla Eva Mikulková. Navíc nemohou být otevřené divadelní bary.

„Nejsme schopni přinést kvalitní divadelní zážitek ani pro vás, naše diváky, ani pro herce,“ dodává ředitelka. Podle ní by mohlo předčasné otevření divadla prohloubit i finanční ztráty.

Od pondělí můžou být kina i divadla otevřené

Od 11. května můžeme vyrazit i do kina. Platit však budou přísná hygienická nařízení. V jednom sále může být vždy pouze maximálně 100 lidí. V kinech a ani divadlech zároveň nebude možné koupit občerstvení ani pití.

„V kinech nebo divadlech bude obsazována každá druhá řada, diváci budou sedět nejvýše dva vedle sebe a od jiných osob je bude oddělovat jedno volné sedadlo,“ vysvětluje ministr Adam Vojtěch (ANO).

Ohodnoť článek

Foto Klicperovo divadlo Hradec Králové

Štítky Klicperovo divadlo, Hradec Králové, kino, divadlo, uvolnění, vláda, hygiena, nařízení, finance, bary, Adam Vojtěch, ANO 2011

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Klicperovo divadlo v pondělí hrát nezačne. Mohlo by to zhoršit finanční situaci, tvrdí ředitelka  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.