Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

VIDEO: Požár v Polici nad Metují už je pod kontrolou. Škoda přesáhne 100 milionů korun

, aktualizováno 6. května 2020, 13:48

Od časného rána zasahují hasiči u rozsáhlého požáru firmy Hauk v Polici nad Metují na Náchodsku. Po více než devíti hodinách, se podřilo požár lokalizovat. Škoda přesáhne 100 milionů korun. Částka se bude postupně upřesňovat.

Požár byl nahlášen ve 2:30 ráno. Při příjezdu hasičů, už z továrny šlehaly plameny a vyhlášen byl třetí stupeň požárního poplachu. Hašení zevnitř bylo nereálné. Dopoledne se začaly v hale hroutit stropy a střecha. Část zasažené haly se musela nechat kontrolovaně dohořet. „K hašení jsme museli nasadit především výškovou techniku. Na místě máme dva automobilové žebříky a plošinu," řekla mluvčí hasičů Martina Götzová. Zasažená je plocha asi 500 metrů čtverečních. Hasiči budou oheň likvidovat pravděpodobně až do večera. V plánu je aktuálně rozebírání konstrukce.

Radnice doporučila lidem, aby nevětrali. V místě požáru je mobilní chemická laboratoř, která měří koncentraci zplodin v ovzduší v okolí místa požáru. Žádné zplodiny nenaměřila a z místa odjela.

Při požáru nebyl nikdo zraněn. Jasná však není jeho příčina. Vyšetřovatel je již na místě, vyšetřování ale nemohlo začít kvůli neustálému hašení.

„Na místě je 12 jednotek požární ochrany s cca 25 kusy zásahové techniky. Mimo jiné byla povolána i automobilová plošina Bronto z CPS Hradec Králové,“ dodávají hasiči na Twitteru. 

Firma Hauk vyrábí díly pro automobilový průmysl. Kovové lisované díly například dělá pro automobilku Škoda Auto a další značky koncernu Volkswagen. Výrobní areál v ulici 17. listopadu má rozlohu pět hektarů, uvádí firma na svém webu. Tovární objekt patřil v minulosti textilní společnosti Veba Broumov. Loni firma Hauk továrnu koupila a chystala v ní rozšíření výroby. Hlavního areálu firmy Hauk, který je také v ulici 17. listopadu, se požár nedotkl.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto HZS Královéhradeckého kraje

Štítky požár, Police nad Metují, firma, hasiči, IZS, HZS Královéhradeckého kraje, škoda, miliony, ŠKODA AUTO a.s., okres Náchod, technika, Volkswagen, Královéhradecký kraj, Bronto, VEBA, textilní závody a.s., Twitter

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Požár v Polici nad Metují už je pod kontrolou. Škoda přesáhne 100 milionů korun  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.