Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Stavba továrny na autodíly ve Dvoře Králové má zelenou

Společnost Karsit Automotive Jaroměř získala nepravomocné stavební povolení na továrnu na autodíly ve Dvoře Králové nad Labem. Investice má činit několik miliard korun, továrna by měla zaměstnat až 350 lidí. Stavební povolení dnes vydal Městský úřad Trutnov. Stavba kvůli různým námitkám odpůrců továrny nabrala několikaleté zpoždění. Podle původních plánů chtěl Karsit továrnu začít stavět v létě 2017.

Továrna má stát v průmyslové zóně, na jejímž prodeji se město s firmou Karsit dohodlo v roce 2016. Investora město pro zónu o velikosti téměř 12 hektarů hledalo 12 let. Továrna by měla lisovat díly karoserií především pro koncern Volkswagen.

Stavbu továrny nejprve zdrželo řízení o vlivu stavby na životní prostředí (EIA) a vypořádání námitek stavbou dotčených subjektů. Stavební řízení také zdržely námitky dvorské firmy Juta kvůli příjezdu k továrně. Na konci roku 2018 lidé žijící u průmyslové zóny podali námitky na podjatost úředníků dvorské radnice a vedení města. Stavební řízení se kvůli tomu přesunulo na odbor výstavby městského úřadu v Trutnově.

Majitel Karsit Group František Řípa situaci s táhnoucím se stavebním řízením dříve označil za frustrující. Řízení se podle něj účastní několik málo subjektů, které se všemožně snaží stavbu oddálit. Možnost, že by továrnu postavil v jiné lokalitě či v zahraničí, vždy odmítal. Linku na lisování za 750 milionů korun již firma koupila.

Karsit Group kromě automotive podniká i v hotelnictví, lázeňství a zemědělské výrobě. Roční obrat skupiny činí přibližně tři miliardy korun, zaměstnává asi 1000 lidí. Hlavní část tržeb skupiny tvoří automobilová divize.

Autoři | Foto Karsit Automotive

Štítky ČR, automoto, stavby, správa, firmy, Karsit Automotive, továrna, Dvůr Králové nad Labem, Trutnov, Jaroměř, Volkswagen, KARSIT GROUP SE, Juta

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Stavba továrny na autodíly ve Dvoře Králové má zelenou  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.