Počasí dnes14 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

16 let vězení za vraždu novorozence, rozhodl soud v Hradci Králové

Krajský soud v Hradci Králové dnes poslal devatenáctiletou ženu za vraždu novorozence na 16 let do vězení. Hrozilo jí až 20 let nebo trest výjimečný. Rozsudek není pravomocný, státní zástupkyně i obhájce si ponechali lhůtu na odvolání. Mladá žena své novorozené dítě usmrtila krátce po porodu loni 3. června v bytě ve Střevači na Jičínsku.

"Obžalovaná před soudem odmítla vypovídat," řekl mluvčí krajského soudu Jan Kulhánek. Žena se ve své výpovědi na policii doznala.

Teprve osmnáctiletá matka měla holčičku porodit v pondělí. Druhý den o vraždě policii informovala babička dítěte. „Z prvotního ohledání na místě a dalšího šetření získali informace, které vedly následující den k zahájení trestního stíhání 18leté matky dítěte pro spáchání zvlášť závažného trestného činu vraždy,“ řekla před rokem mluvčí policie Ivana Ježková.

Mezi místními se říkalo, že dítě mladá matka nechtěla. Mohla však dítě odložit například do babyboxu v jičínské nemocnici. Státní zástupce jí tak poslal do vazby.

Druhá loňská vražda se stala v červenci v restauraci v Rychnově nad Kněžnou, kde podle kriminalistů svoji manželku zastřelil legálně drženou pistolí tehdy devětačtyřicetiletý muž. Obviněnému, který se doznal, hrozí až 18 let vězení. Krajský soud by se měl tímto případem začít zabývat 18. května.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto PČR

Štítky vražda, Jičínsko, matka, vězení, novorozeně, Hradec Králové, soud, Střevač, věznice, Krajský soud v Hradci Králové, policie, okres Jičín, Jan Kulhánek, Babybox

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

16 let vězení za vraždu novorozence, rozhodl soud v Hradci Králové  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.