Počasí dnes11 °C, zítra9 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Hradec Králové dnes otevřel některé své školky. Přišlo 180 dětí

Stotisícový Hradec Králové dnes ráno opět otevřel 15 z 21 mateřských škol. Přišlo do nich 180 dětí. Radnice odhadovala, že by jich mohlo být až 300. Zbylých šest mateřských škol chce město otevřít postupně ve dvou vlnách 11. května a 18. května. Celkem je do mateřských škol letos zapsaných asi 2.900 dětí.

Do dneška byly kvůli pandemii koronaviru školky od poloviny března zavřené. Výjimkou byla MŠ Kamarád, která se stará o děti zaměstnanců bezpečnostních sborů. Dnes se MŠ Kamarád otevřela i pro ostatní děti.

Do Mateřské školy Březhrad, ačkoliv otevřela, dnes nepřišlo žádné dítě. "Školka však zůstává otevřená a je připravena," řekla mluvčí Hradce Králové Kateřina Šmídová. Radnice míní, že v následujících dnech by se měly počty dětí ve školkách postupně zvyšovat.

Radnice minulý týden oznámila, že školky otevře hlavně pro děti rodičů, kteří se potřebují vrátit do práce. "Doporučujeme, aby rodiče možnost umístění dětí do mateřských škol zvážili," uvedl náměstek primátora pro školství Martin Hanousek (Změna pro Hradec).

Mateřské školy fungují za zpřísněných hygienických podmínek podle pokynů ministerstva školství. Děti přicházející do hradeckých školek by měly u sebe mít z domu nejméně tři roušky na den. Dezinfekční prostředky zajistí město.

Radnice druhého největšího města v kraji Trutnova otevře všechny městské školky ve středu 6. května. Dosud je většina z 11 mateřských škol v Trutnově kvůli pandemii zavřená. Otevřené jsou nyní jen školky M. Gorkého a Novodvorská, které se starají o děti zaměstnanců bezpečnostních sborů a zdravotníků.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky koronavirus, školy, mateřské, Hradec Králové, uvolnění, děti, termín, školka, mateřská škola, pandemie covidu-19, Martin Hanousek, Trutnov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hradec Králové dnes otevřel některé své školky. Přišlo 180 dětí  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.