Počasí dnes22 °C, zítra20 °C
Sobota 4. května 2024  |  Svátek má Květoslav
Bez reklam

Náchodský starosta Jan Birke viní tamní nemocnici a Zdravotnický holding kraje ze šikany zdravotníků

Náchodský starosta Jan Birke se postaral o pořádný rozruch. Poslal otevřený dopis adresovaný hejtmanovi a členům Rady Královéhradeckého kraje. Podle něj se vedení nemocnice v Náchodě a Zdravotnický holding Královéhradeckého kraje dopouští šikany a bossingu vůči primáři Papíkovi a jeho spolupracovníkům.

Podle starosty se celá věc týká předání daru ochranných pomůcek proti nákaze COVID-19 oddělení náchodskému Endoskopickému centru. Dar, si přišel na radnici převzít primář oddělení Papík. "Velkým překvapením pro mě bylo, že za setkání, které trvalo 20 minut, a přijetí daru, byli následně primář Zdeněk Papík a jeho kolegové perzekvováni. Opravdu nemohu jako starosta a poslanec předat dar v podobě zdravotnického materiálu komu uznám za vhodné? Kde to žijeme?" napsal starosta  a poslanec Parlamentu Jan Birke (ČSSD).

Hejtmana i radu kraje požádal o "důsledné prošetření neomluvitelného jednání vedení holdingu i náchodské nemocnice. Bossing a šikana nepatří na žádné pracoviště, do nemocnice, která se nyní chystá na dokončení více než miliardové investice, už vůbec NE," uvedl Birke.

Nemocnice i Zdravotnický holding Birkeho nařčení odmítly. "Uvedená tvrzení neobsahují žádnou konkrétní informaci, která by takto závažná obvinění dokládala, případně byla vodítkem k jejímu řešení. Trváme na tom, že slova pana starosty nejsou pravdivá," uvedly holding a nemocnice.
Pana primáře upozornilo vedení nemocnice na to, že není možné, aby bez informování svého nadřízeného opouštěl pracoviště. "Takové jednání je v jakékoliv organizaci těžko představitelné. Vedení nemocnice poprosilo pana primáře o lepší předávání informací tak, jak to dělají jiní vedoucí zaměstnanci. Pan primář se za nedostatečnou komunikaci v této věci omluvil. Tím považuje vedení nemocnice celou věc za uzavřenou," uvádí holding.

Náměstek hejtmana pro zdravotnictví Aleš Cabicar (TOP 09), se na otevřený dopis pana Birkeho, vyjádřil redakci Hradecké Drbny takto: "Naprosto nechápu formu ani obsah dopisu pana starosty. Pokud ověřeně ví o záležitostech zmiňovaných v dopise, měl by podat trestní oznámení a ne bezdůvodně napadat konkrétní osoby. Jakoukoli snahu teď vyvolávat neklid mezi zdravotníky považuji za zcela nevhodnou a nikomu nepomáhající politickou exhibici."
Náchodský starosta Jan Birke, se vůči tomuto výroku ohradil. "Evidentně se neklid mezi zdravotníky i nadále stupňuje. Za nevhodné já považuji zacházení se zdravotníky, a nejen lékaři. Nejde rozhodně o žádnou politickou přestřelku. Mým hlavním a jediným cílem je zachování provozu Endoskopického centra v Náchodě, abychom vinou špatného řízení Zdravotnického holdingu Královéhradeckého kraje, nepřišli o tak prestižní pracoviště a občané pak nemuseli za vyšetřením dojíždět do jiných nemocnic," říká Birke.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Oblastní nemocnice Náchod

Štítky Jan Birke, starosta, poslanec, dopis, šikana, bossing, nemocnice Náchod, Zdravotnický holding, nemocnice, zdravotnický pracovník, Královéhradecký kraj, Náchod, Zdravotnický holding Královéhradeckého kraje a.s., ČSSD, Aleš Cabicar, TOP 09

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Náchodský starosta Jan Birke viní tamní nemocnici a Zdravotnický holding kraje ze šikany zdravotníků  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.