Matěj Horák z Hradce Králové je event manažer restaurace jako každý jiný. A stejně jako všichni ostatní se pere s aktuální situací, jak jen to jde. Společně s kolegy proto vymysleli speciální Pavlišovský burger, který je první svého druhu na světě. Jelikož pochází z Náchodska, inspirací mu byl Pavlišovský řízek.
„Se šéfkuchařem jsme měli ten nápad strašně dlouho,“ začíná náš rozhovor Matěj Horák. Jeho kolega Dan Rezek navíc pochází kousek od Pavlišova. U nich doma je tak Pavlišovský řízek jedno z tradičních jídel. „Vždycky si z toho dělal srandu, že udělá Pavlišovský burger. Až tahle situace nás přesvědčila k tomu, do toho skutečně jít,“ dodává Matěj.
Stačilo tak zrealizovat nápad, který měl v hlavě několik let. „Hele, když tady dělám ty knedlíky, já toho Pavliše udělám,“ řekl šéfkuchař Dan Rezek. Tím to celé odstartoval. Matěj se mu nejdřív vysmál. „To fakt jako budeme dělat řízek v knedlíku?“ říkal si Matěj.
Nápad je nakonec natolik pohltil, že si na první várku objednali maso z řeznictví pár kilometrů od Pavlišova. „Zelí taky farmářské, taky lokální,“ dodává Matěj. Podle společné receptury pak připravují i speciální knedlíkovou bulku.
Poprvé zkusil Matěj s Danem burger pro veřejnost připravit v pondělí. Během pěti minut bylo vyprodáno. „Čekali jsme, že nás lidi odsoudí za to, že tady patláme potraviny do sebe, ale jsme příjemně překvapení,“ oddychuje si Matěj.
I „obyčejný“ burger a dobrý nápad dokáže v této situaci podnikatelům pomoct. Příkladem toho je i právě restaurace BB69 Hradec Králové. „Jen polovina rozvozů byla včera přesně tohle jídlo,“ doplňuje Matěj. Pavlišovský burger částečně pomohl i k tomu, že nikoho z desetičlenného personálu nemusel majitel propustit.
Restaurace stále nemůže mluvit o žádném zisku. „Pořád se bavíme o tom, že to musíme přečkat,“ doplňuje Matěj Horák.
Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.