Počasí dnes14 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Asistenty trenéra Mountfieldu Růžičky budou Daniel Branda a David Kočí

Přibližně dva týdny před startem letní přípravy je jasno o trenérské sestavě A-mužstva Mountfieldu HK. Hlavní kouč Vladimír Růžíčka si jako své nejbližší spolupracovníky vybral Daniela Brandu a Davida Kočího, ti nahradí Aleše Krátošku a Petra Svobodu.

„Vladimír Růžička dostal možnost vybrat si asistenty podle svého uvážení. Ukázal na Daniela Bradu, kterého dobře zná nejen z působení ve Slávii Praha, a Davida Kočího, jenž zná hradecké prostředí z loňského působení u juniorů a s jehož prací jsme byli spokojeni,“ říká generální manažer klubu Aleš Kmoníček

Oba dva trenéři tak podepsali jednoleté smlouvy. Dosavadní asistenti, tedy Aleš Krátoška a Petr Svoboda, u A-týmu pokračovat nebudou. Svobodovi skončila v Hradci Králové smlouva, Krátoška by měl působit u mládeže Lvů. 

„Role budeme mít rozdělené, ale naše práce bude hodně společná“

„Oba kluci působili u dorostu a juniorky, jsou mladí, mají hodně energie a určitě přinesou na náš hokej nový pohled. Je to mladá krev, což je pro mě jedině dobře,“ vysvětluje trenér Vladimír Růžička

Se svými asistenty růžička na lavičce ještě nespolupracoval. Daniel Branda byl ale čtyři roky ve Slavii jeho svěřencem. „Dana znám velice dlouho, byl to velice dobrý útočník. Je to mladší trenér, který působil u mládeže," říká Růžička. 

S Davidem Kočím má o trochu méně zkušeností. Poprvé se potkávali dva roky v Chomutově a o rok později na ledě v Hradci Králové. „David byl vynikající hokejista, který má velké zkušenosti jak hráč. Dlouho působil v NHL a má velký přehled,“ říká trenér. 

Trenérské trio známe, letní příprava čeká 

Každý z nich bude mít vlastní přidělené úkoly a svojí náplň práce, výsledek by měl být společný. „Dan by měl mít na starosti útočníky, David zase obránce. Hodně chceme zapojit do akce Michala Tvrdíka, který hokej vidí velice dobře. Veškeré činnosti si mezi sebe rozdělíme a já věřím, že spolupráce bude dobrá,“ dodává Růžička. 

S tréninkem po skupinách chce klub začít 5. Května, konečné rozhodnutí však padne až podle toho, jakým způsobem bude vláda rozvolňovat opatření ohledně koronavirové situace. Samotné tréninky na ledě by pak mohli odstartovat 23. července. 

„Kluci měli poměrně dlouho volno, jsou odpočinutí a potřebují se do toho co nejdříve dostat. O přípravě vede různé debaty, ale poslední slovo bude mít kondiční trenér,“ dodává Růžička. 

Ohodnoť článek

Foto Mountfield HK | Tomáš Vodička

Štítky trenér, Vladimír Růžička, hokej, Hradec Králové, Mountfieldu, asistenti, sezóna, letní příprava, novinky, David Kočí, Mountfield Hradec Králové, Daniel Branda, Petr Svoboda, Aleš Krátoška, Daniel Brand, HC Slavia Praha, Aleš Kmoníček

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Asistenty trenéra Mountfieldu Růžičky budou Daniel Branda a David Kočí  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.