Počasí dnes22 °C, zítra23 °C
Pondělí 20. května 2024  |  Svátek má Zbyšek
Bez reklam

Hradec Králové chystá zastupitelstvo a řeší zasedací pořádek. Inspirací jim může být Železná Ruda

Město Hradec Králové i Královéhradecký kraj připravují na pondělí jednání zastupitelstev. Kromě klasických povinností nyní řeší i zasedací pořádek. Kvůli koronavirové situaci by od sebe měli členové sedět na dva metry. Inspirací jim může být Železná Ruda, zde vedení města jednalo na fotbalovém hřišti.

Město Hradec Králové proto opět přesune jednání zastupitelstva do velkého sálu Adalbertina na třídě ČSA. "Ve velkém sále Adalbertina je možné stoly uspořádat tak, aby dvoumetrové rozestupy mezi zastupiteli byly dodrženy," řekla mluvčí radnice Kateřina Šmídová.

Každý z 37 hradeckých zastupitelů bude mít vlastní stůl, na kterém bude mít krabičku hlasovacího zařízení. Diskusi zastupitelé povedou u mikrofonů rozmístěných po sále či u řečnického pultíku.

Na zastupitelstvo Královéhradeckého kraje se chystá zhruba 45 členů. "Samozřejmě dodržíme hygienické dvoumetrové rozestupy. Členové budou rozsazeni v sále zastupitelstva, na balkoně sálu i v zasedací místnosti rady. Každý člen při vstupu obdrží roušku a svoji tužku," řekl hejtman kraje Jiří Štěpán (ČSSD).

Řešení však může být daleko jednodušší, než se na první pohled zdá.

Zastupitelstvo Železné Rudy jednalo na fotbalovém hřišti

Zastupitelstvo Železné Rudy na Plzeňsku vymyslelo své jednání dost netradičně. Členové si jednoduše sedli do kroužku na fotbalovém hřišti. „Javor v zádech, sluníčko ve tváři, a hlavně se nám podařilo mimo jiné schválit po skoro dvouletý dřině nákup pozemku pro naše náměstí,“ stojí v komentáři starosty Filipa Smoly.

Umíme se přizpůsobit a tak jsme v souladu s nařízením vlády uspořádali potřebné veřejné zasedání zastupitelstva.

Zveřejnil(a) Město Železná Ruda dne Středa 15. dubna 2020

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto MMHK

Štítky jednání, zastupitelstvo, zasedací pořádek, koronavirus, dva metry, Hradec Králové, Královéhradecký kraj, Železná Ruda, nápad, fotbalové hřiště, České aerolinie, Jiří Štěpán, ČSSD

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hradec Králové chystá zastupitelstvo a řeší zasedací pořádek. Inspirací jim může být Železná Ruda  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.