Počasí dnes21 °C, zítra15 °C
Pondělí 6. května 2024  |  Svátek má Radoslav
Bez reklam

Názory pořadatelů festivalů se různí. Někteří nechávají původní termín, jiní přesouvají nebo ruší

Organizátoři největších letních festivalů na východě Čech vidí aktuální situaci rozdílně. Někteří své festivaly plánují uspořádat v původním termínu, jiní se snaží najít alternativu a nebo akci úplně ruší. Hradecká Drbna přináší aktuální přehled.

Brutal Assault

Například Pavel Pavlík z pořadatelské agentury, která připravuje festival Brutal Assault, považuje za nejzazší termín, kdy se o konání festivalu rozhodne, přelom května a června. Jeden z největších metalových festivalů v Evropě je naplánován na 5. až 8. srpna, tradičně v josefovské pevnosti v Jaroměři na Náchodsku. Ročně láká tisíce příznivců tvrdé muziky. Loni jich dorazilo přes 20 tisíc.

"Máme zabukováno okolo 70 procent zveřejněných interpretů. V porovnání s minulými lety jsme na tom v současné chvíli zhruba nastejno. Příprava festivalu probíhá dlouho dopředu. Kapely si plní termíny třeba už na příští rok," řekl Pavlík.

Současnou situaci ze strany interpretů i návštěvníků označil za vyčkávání, co se bude ve světě dít dál. Zhruba polovina interpretů je ze zámoří. "Není pravděpodobné, že by se festival konal bez nich v okleštěné podobě," řekl Pavlík.

Jednou z variant je i to, že by se festival odsunul na příští rok s tím, že by platily vstupenky i nabídka většiny nasmlouvaných interpretů.

"Ve hře jsou stále všechny varianty včetně té, že se festival v termínu uskuteční. Jasno bude na přelomu května a června," řekl Pavlík.

Rock for People 

Vyčkávají také organizátoři festivalu Rock for People, který by se měl konat 18. až 20. června na královéhradeckém letišti.

"V přípravách festivalu pokračujeme a ani žádná z kapel svou účast zatím nezrušila," uvedli na webu organizátoři festivalu. Rozhodnutí o festivalu padne nejpozději 30. dubna. "Držte nám palce, zvládneme to spolu a zvládneme to kvůli vám," dodali zástupci festivalu Rock for People, kterého se ročně účastní tisíce lidí.

Majáles Hradec Králové

Hradecký Majáles, který každoročně festivalovou sezónu v Královéhradeckém kraji zahajuje, se přesunul. Nový termín organizátoři stanovili až na 16. září. „V tuto chvíli již máme potvrzeno 95% současného hudebního programu,“ píší. Pokud by se vládní nařízení stahovala i na tento termín, bude se akce konat na jaře příštího roku.

„Výměnu vstupenek a výdej poukazů spustíme v průběhu června,“ píší organizátoři. 

Hrady CZ na Kunětické hoře

Jeden z největších festivalů na východě Čech svůj původní termín 17. a 18. července nezměnil. Organizátoři věří, že se povede uspořádat podle plánů. „V tuto chvíli vycházíme  z veřejně dostupných informací a stále počítáme s původním termínem za zhruba čtvrt roku,“ řekl pro Mladou Fortnu promotér festivalu Michal Šesták

Festivalová šňůra HradyCZ má po celé České republice v plánu osm festivalů. První už 10. července na Točníku, poslední na Bouzově 21. srpna. 

Majáles Pardubice 

Pro letošní rok je Majáles v Pardubicích zrušen. Organizátoři to oznámili na sociálních sítích a akci přesunuli na příští rok. „Budeme tedy doufat, že se v plné síle a zdraví sejdeme v pátek 14. a v sobotu 15. května 2021,“ píší. 

Zakoupené vstupenky na letošní Pardubický Majáles zůstávají v platnosti. Na náhradní termín tak lidí kupovat nové nemusí. 

Autoři | Foto Rock For People, Hradecký Majáles

Štítky ČR, pop, hudba, koronavirus, festivaly, Královéhradecký, festival, Česko, vstupenka, Drbna.cz, Rock for People, Brutal Assault, Evropa, majáles, Hrady CZ, Jaroměř, okres Náchod, Pardubice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Názory pořadatelů festivalů se různí. Někteří nechávají původní termín, jiní přesouvají nebo ruší  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.