Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Izolovaní zaměstnanci dětských domovů v kraji dostanou odměny

Královéhradecký kraj bude vyplácet mimořádné odměny zaměstnancům krajských dětských domovů, kteří se ocitnou se svými svěřenci v izolaci kvůli nákaze koronavirem a budou o děti pečovat. Odměny dostanou ke svému platu a proplaceným přesčasům. Rozhodla o tom rada kraje, která tím chce motivovat zaměstnance dětských domovů. V krajských dětských domovech je přibližně 170 dětí.

"V dětských domovech je nyní větší potřeba přítomnosti pedagogických i nepedagogických zaměstnanců na pracovišti. S tím souvisí možnost uzavření těchto zařízení z důvodu karantény v případě, že by v nich došlo k výskytu onemocnění COVID-19," uvedla náměstkyně hejtmana pro školství Martina Berdychová (Východočeši).

Všichni zaměstnanci, kteří budou v izolaci v dětských domovech po předem neurčitelnou dobu pečovat o děti, dostanou odměny 15 tisíc korun měsíčně. Členové speciálního týmu, kteří se budou v izolaci starat o děti s potvrzenou nákazou, dostanou odměnu 20 tisíc korun za měsíc a v případě souběžného uvalení zařízení do karantény ještě odměnu 15 tisíc korun. Kraj nedávno schválil i odměňování pro poskytovatele sociálních služeb.

Hejtmanství v sobotu 11. dubna uvedlo, že nákazou COVID-19 se nedávno nakazil jeden ze zaměstnanců dětského domova v Sedloňově na Rychnovsku. Jde o administrativního pracovníka, který do přímého kontaktu s dětmi domova nepřišel. Nakazil se ve své rodině. Dvěma pracovníkům domova, jehož kapacita je až 36 dětí, nařídili hygienici preventivní domácí karanténu. Nákaza se u nich neprokázala a karanténa jim už skončila.

V krajských dětských domovech jsou zavedena preventivní opatření a na případný výskyt nákazy jsou zařízení vybavena ochrannými prostředky. Nově příchozí děti před umístěním do dětských domovů tráví první dva týdny z preventivních důvodů na internátě v Choustníkově Hradišti.

Královéhradecký kraj zřizuje dětské domovy v Nechanicích, Broumově, Jaroměři, Sedloňově, Potštejně, Dolním Lánově a ve Vrchlabí, ve kterých je 196 pracovníků a 169 dětí. V současnosti je 62 dětí mimo tato zařízení.

V Královéhradeckém kraji bylo dnes dopoledne podle sdělení hygieniků 169 potvrzených případů onemocněním covid-19. Vyléčených lidí z nákazy je v kraji 20. Ve Fakultní nemocnici Hradec Králové od počátku epidemie zemřelo šest lidí, šlo o starší pacienty, kteří měli také jiná závažná onemocnění.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky správa, koronavirus, sociální, Královéhradecký kraj, dětský domov, odměna, finance, výplata, infekční onemocnění, COVID-19, Martina Berdychová, Východočeši, Sedloňov, Fakultní nemocnice Hradec Králové

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Izolovaní zaměstnanci dětských domovů v kraji dostanou odměny  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.