Počasí dnes22 °C, zítra23 °C
Pondělí 13. května 2024  |  Svátek má Servác
Bez reklam

Lidé už se nebojí. V hradeckých městských lesích lidé bez roušky i ve skupinách po šesti

O prodlouženém víkendu bylo v Královéhradeckém kraji krásné počasí a to vylákalo stovky lidí ven. Například v hradeckých městských lesích bylo plno. Ničím výjimečným nebyli lidé bez zakrytého nosu a úst nebo skupinky po šesti lidech. Policie řešila i opalování u vody.

Hradecká Drbna do městských lesů u Hradce Králové vyrazila v sobotu odpoledne. Zhruba čtvrtina lidí neměla roušku ani zakrytý obličej. Většina z nich ho zakrývala jen ve chvíli, kdy někoho míjela. 

„Dobrý den. Roušku, dejte si roušku,“ říkal jeden z policistů ze svého auta cyklistům, kteří je míjeli. Podobných hlídek bylo na Hradečnici vidět více. „Já myslela, že sportovat můžeme bez roušky,“ divila se cyklistka.  

Krásné počasí lidi vyhnalo i k vodě na „opalovačku“. Strážníci městské policie museli řešit porušování nařízení například na koupališti Biřička v Hradci Králové. Několik desítek lidí leželo přímo vedle sebe bez zakrytého obličeje. Aby policie vyřešila situaci co nejrychleji, použila megafon. 

„Žádnou pokutu jsme zatím neudělili a vše řešili domluvou,“ řekla Eva Kněžourová, mluvčí Městské policie Hradec Králové. 

Situace v České republice je podle vlády v tuto chvíli stabilní a podařilo se zabránit samovolnému šíření. V Královéhradeckém kraji je aktuálně 170 nemocných, 19 lidí se vyléčilo, šest zemřelo. Během dnešního dne by tak měla vláda představit scénář uvolňování vládních nařízení. 

Ohodnoť článek

Foto

Štítky městské lesy, nařízení, roušky, vláda, omezení, Hradec Králové, koupaliště, magafon, informace, statistika, les, rouška, Královéhradecký kraj, policie, Česko, Biřička

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lidé už se nebojí. V hradeckých městských lesích lidé bez roušky i ve skupinách po šesti  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.