Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Živnostníci mohou kvůli koronaviru dostat 25.000 korun. Popisem to stvrdil prezident Zeman

Živnostníci a další osoby samostatně výdělečně činné (OSVČ) budou moci od státu dostat jednorázový příspěvek 25.000 korun jako kompenzaci dopadů krize související s koronavirem. Vládní návrh dnes podepsal prezident Miloš Zeman.

Předlohu dnes schválil Senát, v úterý ho ve zrychleném projednávání přijala Sněmovna. O takzvaný kompenzační bonus budou moci požádat vedle živnostníků například samostatní zemědělci nebo lékaři.

O příspěvek bude možné požádat do konce června, finanční správa začala žádosti přijímat dnes. Peníze začne ale vyplácet až příští týden po nabytí účinnosti zákona, řekla na odpolední tiskové konferenci ministryně financí Alena Schillerová (za ANO). K žadatelům by se mohly peníze dostat pravděpodobně v pondělí 20. dubna, v některých případech možná již v pátek 17. dubna.

Ministerstvo financí odhaduje, že státní pokladnu opatření vyjde až na 17,5 miliardy korun. Příspěvek 500 korun denně je určen především těm osobám, které ekonomicky poškodila situace kolem epidemie koronaviru. Vyplácet se bude za období od 12. března do 30. dubna. Zaměstnanců se týkat nebude. Na ty pamatuje vládní program Antivirus, který provozuje ministerstvo práce.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky osvč, Zeman, podpora, koronavirus, Miloš Zeman, Poslanecká sněmovna ČR, Senát Parlamentu ČR, Alena Schillerová, ANO 2011, pandemie covidu-19, Ministerstvo financí České republiky, COVID-19

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Živnostníci mohou kvůli koronaviru dostat 25.000 korun. Popisem to stvrdil prezident Zeman  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.