Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Děti v dětských domovech v Královéhradeckém kraji dostanou nové počítače

Velikonoční dárek dostanou děti v sedmi dětských domovech v Královéhradeckém kraji. Do nich vedení kraje rozdělí 187 nových notebooků. Sloužit budou hlavně pro online výuku, děti je ale budou moct využívat i ve svém volném čase.

„Chceme dětem v dětských domovech poskytnou moderní technologie, které v tuto chvíli nemají,“ vysvětluje náměstkyně hejtmana Martina Berdychová (Východočeši). Zároveň dodává, že za počítače kraj zaplati víc než 1,7 milionu korun. 

Všechny dětské domovy dostanou stejné notebooky ve kterých je naistalováný Windows 10 včetně antivirového programu. „Notebooky jsou také vybavené vzdělávacími aplikacemi,“ dodává Berdychová. 

Královéhradecký kraj zřizuje sedm dětských domovů, a to v Nechanicích, Broumově, Jaroměři, Sedloňově, Potštejně, Dolním Lánově a ve Vrchlabí. V krajských dětských domovech je okolo 240 dětí.

Ohodnoť článek

Foto pixabay.com

Štítky počítače, informační technika, dětský domov, děti, Královérhradecký kraj, pomoc, vzdělávání, online, Královéhradecký kraj, Martina Berdychová, Východočeši, Windows 10, Nechanice, Broumov, Jaroměř, Sedloňov, Potštejn

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Děti v dětských domovech v Královéhradeckém kraji dostanou nové počítače  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.