Počasí dnes23 °C, zítra23 °C
Úterý 14. května 2024  |  Svátek má Bonifác
Bez reklam

FOTO: Hasiči se nenudí. Likvidovali dalších pět lesních požárů

Hasiči Královéhradeckého kraje během včerejšího dne vyjížděli hned k pěti lesním požárům. Museli na Náchodsko do Vysoké Srbské a České Čermné. Dál potom na Rychnovsko do Častolovic, následně do Trutnova a na konec i do Mladějova na Jičínsku.

„Nedaleko Vysoké Srbské zasahovali hasiči u požáru hrabanky a klestí v lesním porostu,“ říká mluvčí hasičů Martina Götzová. Požár se rozšířil na stráni, kde s ním hasiči bojovali přes dvě hodiny. „Aby měli hasiči na místě dostatek hasební látky, byla zajištěna kyvadlová doprava vody,“ doplňuje Götzová. 

Čtyři jednotky musely i do České Čermné na Náchodsku. „Hořela hrabanka a klestí na lesní pasece,“ říká mluvčí. I tady hasičům uhasit požár trvalo víc než dvě hodiny. 

Během včerejšího dne hořelo i v Mladějově na Jičínsku. „V části Pařízek likvidovali hasiči požár travního porostu a listí v lese,“ říká mluvčí. Zde se požár obešel bez větších škod. V Trutnově hořelo v lese v městské části Starý Rokytník. „Průzkumem zjistili, kde se jedná o ohnisko po pálení,“ vysvětluje Götzová.

Odpoledne hořelo i v Častolovicích na Rychnovsku. „Jednotka musela uhasit požár suchého travního porostu. Hořelo kousek od železniční tratě, ta zasažená nebyla,“ vysvětluje mluvčí. 

"V posledních dnech jsme zaznamenali nárůst počtu požárů, z celorepublikového hlediska se jednalo dokonce o nárůst o 498%. V úterý 7. 4. 2020 zasahovaly jednotky požární ochrany u pěti požárů v přírodním prostředí, o den dříve v pondělí 6. 4. 2020 to bylo šest případů požárů travních a lesních porostů."

Ohodnoť článek

Foto HZS Královéhradeckého kraje

Štítky požár, les, lesní porost, hasiči, Královéhradecký kraj, Trutnovsko, Jičínsko, Náchodsko, Rychnovsko, Trutnov, okres Náchod, okres Rychnov nad Kněžnou, okres Jičín, Mladějov, Častolovice, Česká Čermná

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: Hasiči se nenudí. Likvidovali dalších pět lesních požárů  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.