Počasí dnes14 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Počet nakažených v Královéhradeckém kraji překonal stovku. Nejhorší situace je na Náchodsku

V Královéhradeckém kraji aktuálně 101 pacientů s potvrzeným koronavirem, potvrdila to Krajská hygienická stanice Královéhradeckého kraje. Nové případy jsou z okresů Hradec Králové, Jičín a Rychnov nad Kněžnou, dva pacienti se již uzdravili. V Královéhradeckém kraji je hlášen v souvislosti s novým koronavirem stále jeden případ úmrtí.

Nejvíce potvrzených případů nákaz 42 je v okrese Náchod, kde se jeden pacient uzdravil. V okrese Hradec Králové je 34 případů, o dva více než v úterý. I tam hygienici evidují jednoho uzdraveného. V okrese Rychnov nad Kněžnou se počet potvrzených nákaz zvýšil na šest, na Jičínsku na osm. Na Trutnovsku je v tuto chvíli 11 pacientů s COVID-19.

Ve Fakultní nemocnici Hradec Králové bylo v úterý v hospitalizaci osm pacientů s COVID-19, o jednoho více než v pondělí. Dva pacienti byli ve vážném stavu. Pět pracovníků nemocnice mělo pozitivní nález na COVID-19. Jejich počet se proti pondělí nezměnil.

Ve čtvrtek 26. března nemocnice oznámila úmrtí osmdesátiletého pacienta, který měl vážné onemocnění a byl pozitivně testován na COVID-19.

Prvním nakaženým v hradeckém kraji byl Američan, který trvale žije v Praze. Jeho případ byl potvrzen v pondělí 9. března, v té době byl v domácí izolaci v hradeckém kraji.

Podle informací Ministerstva zdravotnictví je na tom Královéhradecký kraj nejlépe z celé České republiky. Naopak nejhůře je na tom Praha. Zde je 931 nakažených.

V Česku bylo k dnešnímu ránu 3330 případů nákazy novým koronavirem. Z nemoci COVID-19, kterou koronavirus způsobuje, se uzdravilo 45 lidí, v nemocnicích zemřelo 32 pacientů.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Vít Hassan

Štítky koronavirus, Královéhradecký kraj 101, úmrtí, Náchodsko, Hradec Králové, Královéhradecký kraj, COVID-19, pacient, okres Náchod, Rychnov nad Kněžnou, Krajská hygienická stanice, infekční onemocnění, Jičín, Fakultní nemocnice Hradec Králové

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Počet nakažených v Královéhradeckém kraji překonal stovku. Nejhorší situace je na Náchodsku  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.