Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

KDU-ČSL jde v Královéhradeckém kraji do voleb s VPM a Nestraníky

Koalice pro Královéhradecký kraj (KKHK) půjde do krajských voleb letos na podzim ve složení KDU-ČSL, Volba pro město (VPM) a Nestraníci. Lídrem kandidátky bude poslanec a bývalý předseda KDU-ČSL Pavel Bělobrádek. Hradecký demokratický klub (HDK) již za KKHK kandidovat nebude. Koalice pro Královéhradecký kraj bude z voleb v roce 2016 obhajovat pět mandátů i zastoupení v radě kraje.

"Věřím, že KKHK v nadcházejících volbách opět uspěje a její zastupitelé budou slušnou a poctivou politikou pracovat pro občany kraje," uvedl Pavel Bělobrádek, který převzal vedení této koalice po krajském předsedovi KDU-ČSL Vladimíru Dernerovi.

Do KKHK se po dvou volebních obdobích vrací politické hnutí Nestraníci, kandidovat za něj bude i několik nezávislých starostů. "Dlouhodobý partner HDK se po mnoha měsících váhání rozhodl pro vlastní cestu," uvedl Derner.

Nevyloučil, že by se v KKHK ještě mohl objevit další politický subjekt. Do krajského zastupitelstva Koalice pro Královéhradecký kraj kandiduje úspěšně od roku 2008.

HDK půjde do krajských voleb společně s TOP 09 a Liberálně ekologickou stranou (LES). LES podporovala TOP 09 i v posledních volbách. Uskupení těchto tří subjektu má název Spojenci pro Královéhradecký kraj a lídrem kandidátky bude krajský předseda TOP 09 Aleš Cabicar (TOP 09).

Hnutí ANO, které v krajských volbách v roce 2016 v hradeckém kraji zvítězilo, ale skončilo v opozici, povede do voleb podnikatel z Jičínska Jaromír Dědeček (ANO). Jedničkou společné kandidátky ODS, STAN a Východočechů bude náměstek hradeckého hejtmana, senátor za Náchodsko a bývalý policejní prezident Martin Červíček (ODS). Sociální demokraty povede do voleb současný hejtman Jiří Štěpán (ČSSD) a lídrem kandidátky KSČM bude poslanec Zdeněk Ondráček (KSČM). Lídrem kandidátky Pirátů bude obchodní analytik a zastupitel Pavel Bulíček (Piráti). Hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD) dosud složení kandidátky nesdělilo.

Současnou krajskou koalici tvoří ČSSD, ODS, Koalice pro Královéhradecký kraj, Starostové a Východočeši a TOP 09.

Autoři | Foto Brněnská Drbna

Štítky ČR, volby, kraje, Královéhradecký, Královéhradecký kraj, KDU-ČSL, Volba pro město, Hradecký demokratický klub, Pavel Bělobrádek, krajské volby, TOP 09, ODS, ČSSD

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

KDU-ČSL jde v Královéhradeckém kraji do voleb s VPM a Nestraníky  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.