Počasí dnes14 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Zápisy do základních škol v Hradci Králové budou celý duben probíhat elektronicky

Jde o jedno z dalších opatření, které chválilo zastupitelstvo města. Zápisy do prvních ročníků základních škol budou probíhat od 1. do 30. dubna, a to především elektronicky. Ve výjimečných případech pak mohou rodiče zapsat budoucí prvňáčky osobně, ale pouze po předchozí domluvě s ředitelem školy.

„Rodiče budou moci své děti zapsat prostřednictvím odkazu umístěného na webových stránkách školy. V případech, kdy to opravdu nebude možné vyřešit jinak než osobně, tak jsou vyčleněny dva dny, kdy mohou rodiče dorazit osobně, ale bez dětí,“ říká náměstek primátora Martin Hanousek.

Termíny, ve kterých můžete své děti zapsat osobně jsou pevně dané. A to pátek 17. dubna od 16 do 18 hodin a v sobotu 18. dubna od 9 do 11 hodin. „K zápisu musí zákonný zástupce mít občanský průkaz, rodný list dítěte a zdravotní průkaz dítěte. Pokud se pak dostaví do školy, bude nutné, aby dodržoval platné bezpečnostní a hygienické zásady“ říká tisková mluvčí města Kateřina Šmídová.

Město odpustí poplatky za školy i družinu

Zároveň městské školky budou počítat jen polovinu školkovného za březen a dubnové bude úplně odpuštěno. „V případě školní družiny budou platby vráceny za březen i za duben,“ vysvětluje Šmídová.

U školek dojde za březen k odpuštění poloviny školkovného, to znamená, že za březen budou rodiče platit jen 250 korun. „Předškoláků, tedy dětí v posledním ročníku mateřské školy, se platby netýkají, jelikož se jedná o povinné vzdělání, které je bezúplatné,“ vysvětluje Hanousek.

Školní družina na dítě v základních školách zřizovaných městem stojí měsíčně 200 korun, v případě mateřských škol je to 500 korun za měsíc. Školy poplatky přijímají zálohově a jsou placeny v lednu. „Nyní řešíme, jakým způsobem se budou peníze rodičům vracet,“ doplnil náměstek Hanousek.

Ohodnoť článek

Foto MMHK

Štítky škola, zápis, poplatky, elektronicky, odpuštění, Hradec Králové, informace, základní škola, Martin Hanousek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zápisy do základních škol v Hradci Králové budou celý duben probíhat elektronicky  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.