Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

V Královéhradeckém kraji je 87 nakažených, dva lidé se vyléčili

Podle aktuálních čísel, které dnes dopoledne zveřejnila Krajská hygienická stanice Královéhradeckého kraje, stoupl počet nakažených na 87. Nejhorší situace je stále na Náchodsku. Do místní nemocnice míří nové plicní ventilace a vzniklo zde odběrné místo.

Na Náchodsku bylo k dnešnímu dopoledni potvrzeno 39 nemocných. Druhým nejzasaženějším krajem zůstává Hradecko, zde je 32 pacientů s pozitivním testem. Devět případů má Trutnovsko, pět Jičínsko a dva Rychnov nad Kněžnou. Dva pacienti v Královéhradeckém kraji se vyléčili. 

Na infekční klinice Fakultní nemocnice Hradec Králové bylo v pondělí odpoledne v izolaci sedm pacientů s COVID-19, dva byli ve vážném stavu. Jde celkem o pět zaměstnanců nemocnice, z nichž čtyři jsou sanitáři a sanitářky z oddělení hematologie, kde se onemocnění vyskytlo u několika pacientů. 

Odedneška se testuje i v Náchodě a Rychnově nad Kněžnou 

Krajské nemocnice v Náchodě a Rychnově nad Kněžnou dnes otevřela odběrová místa pro testování lidí s podezřením na nemoc COVID-19. Přidávají se tak k nemocnicím v Hradci Králové a Trutnově. 

I zde funguje odebírání vzorků v režimu drive-in. „Žádáme pacienty, aby do stanů přijížděli s potřebným doporučením a vlastním vozem. Pacienti, kteří nemohou využít vlastní auto, mohou stále využít možnost domácího odběru,“ vysvětluje mluvčí Zdravotnického holdingu Královéhradeckého kraje Lucie Chytilová

I zde jsou odběrová místa otevřená každý všední den od 8:00 do 12:00.

Nemocnice v Náchodě dostane nové plicní ventilátory 

Královéhradecký kraj se rozhodl nakoupit nové plicní ventilátory za 11 milionů korun. Ty mají sloužit v Oblastní nemocnici Náchod. „První plicní ventilátory bychom mohli obdržet do jednoho měsíce,“ vysvětluje náměstek hejtmana Aleš Cabicar (TOP 09).

S nákupem plicních ventilátorů pro Náchod se počítalo v rámci rekonstrukce nemocnice. „S ohledem na vývoj situace je ale nutné nákup uspíšit,“ vysvětluje hejtman kraje Jiří Štěpán (ČSSD).

Plicní ventilátor mechanicky nahrazuje napadené plíce pacienta, dodává do jeho těla kyslík a odvádí z krve oxid uhličitý. 

Ohodnoť článek

Foto Jiří Luxík

Štítky koronavirus, COVID-19, přehled, Královéhradecký kraj, nemocnice, Náchodsko, plicní ventilace, odběrné místo, testy, okres Náchod, pacient, ventilátor, Krajská hygienická stanice, Náchod, Rychnov nad Kněžnou, Fakultní nemocnice Hradec Králové, okres Trutno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Královéhradeckém kraji je 87 nakažených, dva lidé se vyléčili  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.