Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Selátka budou v městských lesích u Hradce Králové až do léta. Není třeba na ně spěchat

V druhé polovině února se Pepině a Bobovi v městských lesích u Hradce Králové narodilo devět malých selátek. Každá taková sláva do lesů naláká stovky turistů. Problém je v tom, že tentokrát bychom měli zůstat doma. Selátka nám neutečou a v oboře na nás počkají až do léta.

„Selátka budou v oboře minimálně do konce léta. Pak jim budeme hledat nový domov,“ říká Aneta Bůžková, která se zaměřuje na lesní pedagogiku. Selátka se ještě bojí vydat na delší výpravu od své maminky. Šance, že je tak zahlédnete přímo u plotu je relativně malá.

Pokud se i přesto rozhodnete vydat se na výlet do přírody, oboru najdete poblíž lesní cesty Hradečnice, která je jen kousek od hájovny U dvou šraňků. "Byli bychom rádi, kdyby návštěvníci nosili na frekventovaných místech roušku, protože je tu velké množství lidí. Je to srovnatelné s množstvím lidí v ulicích města," říká Bůžková.

Pepina a Bob – rytíři městských lesů

Pepina se narodila v roce 2012 ve volné přírodě. Jako selátko zabloudila do skladištní oblasti na Slezském Předměstí, kde uvízla ve výrobní hale. Její rodině, se podařilo utéct. Pepiny, se ujal hajný od hájovny U Zeleného sloupku, kde bydlela sama až do listopadu 2014.

Kňour Bob, se narodil 19. února 2014. Se svými devíti selátky, tak může slavit narozeniny ve stejný den. „Bob je z chovu z Nového Města nad Metují, kde vyrostl v tlupě se sourozenci a rodiči Madlou a Piňosem. V listopadu 2014 jsme ho přestěhovali do ohrady k Pepině, kde si brzy zvykl,“ píší Městské lesy Hradec Králové na svém webu.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto MMHK | Městské lesy Hradec Králové

Štítky selátka, městské lesy, Pepina, Bob, Hradec Králové, karanténa, obora, výlet, příroda, rouška, video, léto, les, Městské lesy Hradec Králové

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Selátka budou v městských lesích u Hradce Králové až do léta. Není třeba na ně spěchat  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.