Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Počet nakažených v kraji se blíží ke stovce. Nejhůř je na tom Náchodsko

Podle aktuálních čísel Krajské hygienické stanice Královéhradeckého kraje je v kraji 84 pacientů s pozitivním výsledkem na koronavirus. Nejhorší je situace na Náchodsku, zde je 36 nakažených. Pozitivní zprávou zůstává, že jeden pacient se v kraji uzdravil.

Druhým nejzasaženějším krajem je Hradec Králové, tady je 31 nemocných. Na Trutnovsku je devět pacientů, na Jičínsku pět a na Rychnovsku tři pacienti s koronavirem. Jde o statistiky, které zveřejnila Krajská hygienická stanice Královéhradeckého kraje dnes v 9:30. 

Podle posledních informací je aktuálně hospitalizováno šest pacientů z Královéhradeckého kraje. Všichni leží ve Fakultní nemocnici Hradec Králové. Jeden pacient v kraji zemřel, jednalo se o osmdesátiletého pacienta, který měl další zdravotní komplikace. Jeden z nemocných se v kraji vyléčil. 

Víc než 20 zdravotníků z Hradce Králové stále v izolaci 

V preventivní karanténě stále zůstává zhruba 20 lidí z Fakultní nemocnice Hradec Králové. Ti minulý týden přišli na oddělení hematologie do kontaktu s nakaženým pacientem. Dva z nich už mají pozitivní testy na koronavirus. Zatím jsou domácí izolaci.

Klinika je i přes umístění zaměstnanců do karantény v provozu a zajišťuje péči o akutní pacienty.

V České republice je 2837 potvrzených případů koronaviru, 17 lidí zemřelo. 

Ohodnoť článek

Foto pixabay.com

Štítky koronavirus, statistika, Královéhradecký kraj, Náchodsko, testy, karanténa, KHS, pacient, okres Náchod, COVID-19, Krajská hygienická stanice, Fakultní nemocnice Hradec Králové, Hradec Králové, okres Trutnov, okres Rychnov nad Kněžnou, okres Jičín

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Počet nakažených v kraji se blíží ke stovce. Nejhůř je na tom Náchodsko  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.