Počasí dnes14 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Bezdomovci v Hradci Králové jsou problém. Nedodržují koronavirová opatření

Bezdomovci jsou ve stotisícovém Hradci Králové v souvislosti s dodržováním opatření kvůli šíření koronaviru problémovou skupinou obyvatel. Na území města jich žije okolo 20 až 30, nepoužívají roušky, nebo je vůbec nemají. Roušky jim rozdává také Oblastní charita Hradec Králové, vyjíždí za nimi i terénní pracovníci, kteří průběžně roušky kontrolují v ulicích města.

"S touto skupinou obyvatel jsou opravdu problémy a často nařízení státu nerespektují, buď roušky vůbec nemají, nebo je nemají na obličeji, protože kouří, pijí alkohol, či jsou opilí, a ani je nenapadne je použít. Strážníci, pokud se setkají s bezdomovcem bez roušky, tak mu jí poskytnou," uvedla mluvčí hradecké městské policie Eva Kněžourová.

Strážnici při kontrolách bezdomovců používají ochranné pomůcky, roušky, ochranné brýle, rukavice, odstup, případně respirátory. Pokud zjistí, že není zdravotně v pořádku, přivolají záchranku. "Není znám žádný případ koronavirem nakaženého bezdomovce," uvedla pro Kněžourová.

Bezdomovci mohou za podmínek dodržování provozního řádu využít v Hradci Králové služeb azylových zařízeních. "Využívá toho téměř polovina bezdomovců. Většina z celkového počtu je pod kontrolou terénních pracovníků," dodala Kněžourová.

Hradecká noclehárna pro bezdomovce, která spadá pod Oblastní charitu Hradec Králové, navyšuje na zimu kapacitu nejméně o 30 míst, a to na zhruba na 70. I přes mrazivé noci v posledních dnech nemají kapacitu zaplněnou. "Například v úterý bylo zaplněných 55 lůžek ze 70," řekl Vladimír Krčil z hradecké oblastní charity.

Také noclehárna pro bezdomovce přijala v souvislosti s šířením koronaviru zvláštní opatření, například personál i bezdomovci musí mít ochranné pomůcky.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, koronavirus, sociální, správa, bezdomovci, Hradec Králové, rouška, bezdomovec, COVID-19, Oblastní charita Hradec Králové, Strážnice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Bezdomovci v Hradci Králové jsou problém. Nedodržují koronavirová opatření  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.