Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Nemocnice v Hradeci Králové testuje své zaměstnance v karanténě. Zatím jsou všechny výsledky negativní

Nemocniční personál Fakultní nemocnice Hradec Králové postupně dostává výsledky testů na COVID-19. Třem desítkám lidí byla nařízena karanténa po té, co se dostali do kontaktu s nakaženým pacientem na hematologii. Žádný z provedených tesů u personálu zatím není pozitivní.

Jde o tři desítky sester, nemocničního personálu ale i pacienty. „V souvislosti s pacientem ve Fakultní nemocnici Hradec Králové, u kterého byl pozitivní test na COVID-19, byla na jednom z oddělení nemocnice provedená epidemiologická opatření a několik zaměstnanců, kteří s ním přišli do kontaktu, je v karanténě,“ řekl včera Hradecké Drbně Jakub Sochor, tiskový mluvčí nemocnice. 

Hned několik zaměstnanců bylo na odběrném místě před Fakultní nemocnicí ošetřeno včera dopoledne. Nyní se postupně dozvídají výsledky svých testů. Zatím nebyl žádný z nich pozitivní. „Psychicky je to neskutečně náročné, čekat na výsledky testů,“ řekla redakci jedna ze sester, která na výsledky stále čeká. 

Hospitalizováni jsou čtyři pacienti

Fakultní nemocnice Hradec Králové má hospitalizované čtyři pacienty s pozitivním testem na COVID-19. „Tři mají další vážná onemocnění, v tuto chvíli nejsou napojeni na plicní ventilaci,“ řekl Sochor. Jeden z pacientů byl do nemocnice převezen po zhoršení stavu v domácí karanténě. 

„Nemocnice zavádí další opatření v souladu se svým pandemickým plánem,“ doplňuje Sochor.

Ohodnoť článek

Foto pixabay.com

Štítky Fakultní nemocnice Hradec Králové, koronavirus, testy, personál, karanténa, COVID-19, nemocnice, pacient, Jakub Sochor

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nemocnice v Hradeci Králové testuje své zaměstnance v karanténě. Zatím jsou všechny výsledky negativní  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.