Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

V noci v Pardubicích přistál Ruslan s dalším zdravotnickým materiálem z Číny

Už podruhé přistálo na Pardubickém letišti jedno z největších nákladních letadel světa. Ruslan s dalším zdravotnickým materiálem odstartoval z čínského Šen-čenu v úterý ráno, v Pardubicích přistál dnes půlnoci.

An-124 Ruslan je jedno z největších letadel na světě. Jeho rozpětí je 73,3 metrů, délka 69,1 metrů a výška 20,8 metrů. Rozlohou se dá přirovnat k fotbalovému hřišti, výškou ke třípatrovému baráku. 

Do leteckého mostu, který zajišťuje dodávky ochranných zdravotních pomůcek ze zahraničí, je zapojena česká letecká společnost Smartwings, čínská společnost China Eastern, vojenské speciály a velkokapacitní letouny An-124 Ruslan, jejichž využití je součástí programu Severoatlantické aliance s označením SALIS. Česká republika je členem od roku 2006.

Vykládku nákladního letounu Ruslan měla v noci na starosti armáda. Ta ihned začala zdravotnický materiál překládat do dvacítky nákladních aut. Následně byl náklad rozvezen do centrálních skladů. 

Dnes od České republiky doletí i zásilka z Hanoje. Vojenské letadlo vietnamské aerolinky Bamboo Airways dopraví čtvrt milionu respirátorů. Prvních 100 tun roušek, respirátorů, ochranných obleků a dalšího zdravotnického materiálu Ruslan přivezl do Pardubic v noci ze soboty na neděli. 

Ohodnoť článek

Foto FB: Jan Hamáček

Štítky An-124, Ruslan, Pardubice, letiště, letadlo, pomoc, roušky, respirátor, y zdravotnický materiál, Čína, materiál, Šen-čen, Česko, NATO, Smartwings, Bamboo Airways, Antonov An-124, Hanoj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V noci v Pardubicích přistál Ruslan s dalším zdravotnickým materiálem z Číny  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.