Počasí dnes22 °C, zítra23 °C
Pondělí 20. května 2024  |  Svátek má Zbyšek
Bez reklam

Šesti lidem v Hradci Králové hrozí za nerespektování mít zakryté dýchací cesty pokuta až 20 tisíc

Už téměř týden platí povinnost nosit na veřejnosti roušku, šálu, nebo něco, co zakryje naše ústa a nos. Ne každý to ale dodržuje. Městská policie v Hradci Králové už předala 6 hříšníků ke správnímu orgánu, kde jim hrozí pokuta až 20 tisíc korun.

Porušování nařízení vlády mít zakrytá ústa a nos nejen na veřejnosti, v souvislosti s epidemií koronaviru, řeší městští strážníci v Hradci Králové každý den. „Denně přijme operační pracoviště několik desítek oznámení na porušení této povinnosti. Hlídky pak vyjíždí na dané místo situaci zkontrolovat,“ říká mluvčí strážníků Eva Kněžourová.

V řadě případů jde jen o opomenutí, kdy při příjezdu strážníků už lidé roušky mají nebo si je při jejich příjezdu ihned nasazují. Bez roušky řeší strážníci například kuřáky, nebo ty, co postávají a popíjejí u kiosků s kelímkem v ruce.

Ne ale všichni respektují to, že se nesmí shromažďovat a mít zakryté dýchací cesty. „Proto již musela městská policie sáhnout i k sankcím, kdy 6 osob bylo předáno k řešení správnímu orgánu. Zde jim hrozí pokuta až do výše 20 000 korun,“dodala Kněžourová.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Hradecká Drbna

Štítky městská policie, roušky, pokuta, 20.000, Hradec Králové, rouška, pandemie covidu-19

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Šesti lidem v Hradci Králové hrozí za nerespektování mít zakryté dýchací cesty pokuta až 20 tisíc  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.